23:37 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για δεύτερη εβδομάδα απέχουν από το σχολείο τα παιδιά του Δημοτικού στο Άνω Βαθύ Σάμου, μετά από απόφαση των γονέων τους που διαμαρτύρονται για τα μαθήματα σε προσφυγόπουλα στο ίδιο κτίριο.

Να συνεχίσουν την αποχή τα παιδιά τους από το μάθημα, στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Βαθέως Σάμου, αποφάσισαν οι γονείς των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα Δευτέρα, από το σύνολο των 150 μαθητών του σχολείου απείχαν οι 106.

Η απόφαση για συνέχιση της αποχής λήφθηκε με 70 γονείς να ψηφίζουν υπέρ της αποχής και 16 κατά.

Αίτημα των γονέων είναι να μην λειτουργεί Δομή Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων, μέσα στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Ανάλογο αίτημα κατέθεσαν 12 σύλλογοι σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού ενώ ζητούν να δημιουργηθεί δομή Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης μέσα στο ΚΥΤ της Σάμου ή τα συγκεκριμένα παιδιά να μην επιστρέφουν στο ΚΥΤ, αλλά να μένουν σε σπίτια εκτός ΚΥΤ.

Σήμερα μάλιστα, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών στο Βαθύ, για να αποφασισθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Παράλληλα, την Τετάρτη 20 Μαρτίου προγραμματίζεται αποχή του συνόλου των μαθητών των δημοτικών σχολείων του νησιού.

Την περασμένη Παρασκευή, μετά την παρέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου Αριστείδη Καλάργαλη, η Εισαγγελία Σάμου κάλεσε εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τους ενημέρωσε για τις επιπτώσεις που ορίζει ο νόμος στις περιπτώσεις μη τήρησης της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών.

Επίσης, κατατέθηκαν μηνύσεις από αντιρατσιστικούς φορείς κατά των διοικητικών συμβουλίων Συλλόγων Γονέων που συμμετέχουν στην αποχή των παιδιών από τα μαθήματα ενώ σήμερα παρενέβη και ο Συνήγορος του Πολίτη.

Σχετικά:

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει επίθεση σε βάρος εκπαιδευτικού στη Σάμο
Στη Σάμο μαζεύουν υπογραφές για να κλείσει το hot spot
Tags:
γονείς, αποχή, σχολείο, πρόσφυγες, Βαθύ, Σάμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK