02:04 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Εκκλησία της Ελλάδος

Συγκαλείται εκτάκτως σήμερα η Ιερά Συνόδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της έκτακτης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος έως και τις 21 Μαρτίου με βασικό θέμα συζήτησης την συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας.

Όλα τα βλέμματα στη σημερινή συζήτηση των ιερέων που να αναμένεται να κρίνει τη συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας. 

Η ιεραρχία συγκαλείται με την παρουσία 82 Μητροπολιτών που αναμένεται να εξετάσει μεταξύ άλλων την κυβερνητική πρόταση για το μισθολογικό.

Η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει την παραμονή των ιερέων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και ταυτόχρονα τη δημιουργία Ταμείου Μισθοδοσίας της Εκκλησίας, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος με περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Παράλληλα αναμένεται να φανεί αν θα υπάρξει ταύτιση των απόψεων της πορεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο εκφράσει την αντίθεσή του στις αλλαγές που προτείνονται από την κυβέρνηση για τη μισθοδοσία του κλήρου.

Την ίδια στιγμή αναμένονται κάλπες για την εκλογή τριών νέων μητροπολιτών την Τετάρτη, που θα στηθούν ειδικότερα, για την ανάδειξη νέων μητροπολιτών Γλυφάδας, Σισανίου & Σιατίστης και Περιστερίου.

Tags:
μισθοδοσία, ορθόδοξη εκκλησία, Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κληρικοί, διαχωρισμός Κράτους Εκκλησίας, Εκκλησία της Ελλάδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK