06:47 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Είκοσι καλλυντικά περιλαμβάνονται σε λίστα που δημοσίευσε ο ΕΟΦ ανακοινώνοντας την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης των εν λόγω προϊόντων στην ελληνική αγορά.

Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης 20 καλλυντικών προϊόντων ανακοίνωσε ο ΕΟΦ, ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσια υγείας.

Ο οργανισμός καλεί τις εταιρείες που διακινούν τα συγκεκριμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της επιβολή της σχετικής απόφασης μέσα σε «εύλογο χρονικό διάστημα», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΕΟΦ επικαλείται για την απόφασή του «τις Κοινοποιήσεις (REPORTS) από την 18η/2018 έως την 22η/2018 αναφορά μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης RAPEX για μη ασφαλή προϊόντα».

Τα επίμαχα 20 καλλυντικά παρουσιάζονται στο παράρτημα που συνοδεύει την ανακοίνωση.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται κρέμα χεριών, προϊόν περιποίησης μαλλιών, άλατα μπάνιου, ορός ανάπτυξης βλεφαρίδων και αρωματικά προϊόντα μπάνιου. Ως αιτίες για την απαγόρευση αναφέρονται ορισμένες ουσίες που κάθε προϊόν περιέχει και μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Δείτε εδώ τη λίστα των 20 προϊόντων

Tags:
πώληση, αλλεργία, απαγόρευση, καλλυντικά, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK