ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Δεκαέξι μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, και δύο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δημοσιογράφοι με ενημέρωσαν ότι ασκήθηκε σε βάρος μου ποινική δίωξη», δήλωσε η Ρένα Δούρου.

Η απονομή Δικαιοσύνης χρειάζεται υπομονή, δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με αφορμή τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της και κατά άλλων οκτώ ατόμων για τις πλημμύρες στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, όπου έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι. Επανέλαβε, δε, ότι «ακόμη και οι αθώοι πρέπει κάποιες φορές να περιμένουν».

Σε δήλωσή της, ανέφερε ότι «16 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, και δύο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δημοσιογράφοι με ενημέρωσαν ότι ασκήθηκε σε βάρος μου ποινική δίωξη».

Η κ. Δούρου πρόσθεσε ότι, «τόσο το ανεξάρτητο πόρισμα οκτώ Επιθεωρητών Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης όσο και το Πόρισμα τριών ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Μηχανικών του ΤΕΕ καταλήγουν κατηγορηματικά στη διαπίστωση ότι οι υπηρεσίες και η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για την εκτέλεση του έργου "Εκτροπή Χειμάρρου Αγία Αικατερίνη και διευθέτηση χειμάρρου Σούρες Θριασίου Πεδίου", ενήργησαν ταχύτατα για το έργο αυτό, που εκκρεμούσε από το 2003, καθώς και σειρά έργων στην πληγείσα περιοχή, σε μια διαμορφωμένη κατάσταση δεκαετιών, όπου πλέον εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα με έντονους και γρήγορους, για τη συνήθη πρακτική έργων, ρυθμούς».

Παράλληλα, όπως συμπλήρωσε, εκτελείται για πρώτη φορά σειρά αντιπλημμυρικών έργων σε όλη την Αττική, προϋπολογισμού άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο ενός συνολικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού» καταλήγει η περιφερειάρχης Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, η εισαγγελία Αθηνών άσκηση νέα δίωξη στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για την φονική πλημμύρα στην περιοχή της Μάνδρας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την τραγωδία που έπληξε τη Δυτική Αττική πριν δεκαέξι μήνες αποστέλλεται ήδη σε ανακριτή, λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης με την εντολή να λάβουν οι ενέργειές του τον χαρακτήρα επείγοντος.

Σχετικά:

Διώξεις κατά Δούρου και άλλων οκτώ ατόμων για τις πλημμύρες στη Μάνδρα
Tags:
πλημμύρα, εισαγγελέας, Ρένα Δούρου, Μάτι, Μάνδρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK