03:17 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας αξίωσε την αφαίρεση της επίμαχης φωτογραφίας, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε το ΝΑΤΟ. Όμως, η φωτογραφία παραμένει δημοσιευμένη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

Την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) προκάλεσε η ανάρτηση φωτογραφίας, στην οποία απεικονίζονται Τούρκοι δύτες να κρατούν την τουρκική σημαία στον βυθό του κόλπου της Σούδας.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία δημοσιεύθηκε τόσο στον λογαριασμό του Twitter της διοίκησης του ΝΑΤΟ (Marcom), όσο και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν την άμεση αφαίρεση της επίμαχης ανάρτησης, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε μόνο η διοίκηση του ΝΑΤΟ, η οποία και προχώρησε στη διαγραφή της σχετικής φωτογραφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τούρκοι δύτες φωτογραφήθηκαν στον βυθό της Σούδας με την τουρκική σημαία (Φωτογραφίες)

Ωστόσο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της γειτονικής χώρας, έως και αυτή την ώρα, διατηρεί ως έχει τη φωτογραφία με τους δύτες και την τουρκική σημαία.

Ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας
Ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας

Άλλωστε, αυτό επιβεβαιώνει εν μέρει και η σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο αναφέρεται μόνο στον λογαριασμό του ΝΑΤΟ στο Twitter και όχι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΘΑ:

Σχετικά με υποβρύχια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας.

Σχετικά:

Τούρκοι δύτες φωτογραφήθηκαν στον βυθό της Σούδας με την τουρκική σημαία (Φωτογραφίες)
Κατρούγκαλος: Τουρκία-Ελλάδα να είναι απόδειξη συνεργασίας χωρών με διαφορετικές θρησκείες
Tags:
φωτογραφία, δύτης, ελληνοτουρκικά, σημαία, ΥΠΕΘΑ, Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ΝΑΤΟ, Σούδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK