13:18 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Θα συμπροεδρεύσει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Μάρκος Μπόλαρης. Στο επίκεντρο ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα. Ποιοί Έλληνες μετέχουν στην επιτροπή.

Στα Σκόπια θα γίνει σήμερα η δεύτερη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας — Βόρειας Μακεδονίας για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα. Η πρώτη συνάντηση, είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη. Των εργασιών, θα συμπροεδρεύσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία που μετέχει στην Επιτροπή αποτελείται από τα εξής μέλη: Σπυρίδων Σφέτας, καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Νικόλαος Ζάικος, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ιάκωβος Μιχαηλίδης, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αθηνά Σκουλαρίκη, επίκουρη καθηγήτρια Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αθανάσιος Λούπας, υποψήφιος διδάκτορας Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ευθύμιος Χαρλαύτης, σύμβουλος πρεσβείας Α΄, Α3 Διεύθυνση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα προσφυγή για τη συμφωνία των Πρεσπών: Οι κίνδυνοι από τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία

Η Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας — Βόρειας Μακεδονίας, συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αρμοδιότητά της μεταξύ άλλων, είναι να εξετάσει και να αναθεωρήσει, εάν χρειάζονται αλλαγές στα σχολικά βιβλία.

Πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ερωτηθείς για ενδεχόμενο αλλαγών στα σχολικά βιβλία, δήλωσε ότι η ευθύνη για τη διαδικασία είναι στο υπουργείο Παιδείας, και πως δεν γνωρίζει που θα καταλήξουν οι συζητήσεις.

Σχετικά:

Νέα προσφυγή για τη συμφωνία των Πρεσπών: Οι κίνδυνοι από τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία
Γαβρόγλου: Θα δούμε τι θα γίνει με τις αλλαγές στα βιβλία λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών
Η σύνθεση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Ελλάδας -πΓΔΜ
Συμφωνία των Πρεσπών
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, σχολικά βιβλία, Μάρκος Μπόλαρης, Βόρεια Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK