21:04 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Ξεκινά ο πρώτος κύκλος κινητικότητας στο Δημόσιο

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εγκύκλιο για την έναρξη του πρώτου κύκλου κινητικότητας στο Δημόσιο για το 2019 απέστειλε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προς τα υπουργεία, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Προ των πυλών είναι η έναρξη του πρώτου γύρου κινητικότητας στον δημόσιο τομέα για το 2019, με την αρμόδια υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, να αποστέλλει σχετική εγκύκλιο προς τα υπουργεία, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Με την εγκύκλιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ζητείται από τις κεντρικές υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς τους να υποβάλλουν έως τις 10 Απριλίου τα αιτήματά τους ανά κλάδο και ειδικότητα για κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και κάλυψη αναγκών με απόσπαση.

Τα αιτήματα για απόσπαση θα πρέπει να είναι αιτιολογημένα, ενώ η λίστα των θέσεων για μετάταξη/απόσπαση είναι αναγκαίο να συνοδεύεται από έκθεση σχετικά με το υπηρετούν προσωπικό, τις εκτιμώμενες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης και τις τυχόν τρέχουσες διαδικασίες προσλήψεων.

Τα αιτήματα αποστέλλονται στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, η οποία, αφού τα αξιολογήσει, δημοσιοποιεί τις θέσεις που είναι προς κάλυψη.

Ακολούθως, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αιτήσεις μετακίνησης στους φορείς υποδοχής, οι οποίοι μέσω τριμελών επιτροπών τις αξιολογούν και αναλόγως εγκρίνουν ή απορρίπτουν.

Σχετικά:

Ξενογιαννακοπούλου: Αναγκαία η προοδευτική σύγκλιση και συνεργασία
Tags:
αξιολόγηση στο δημόσιο, δημόσιοι υπάλληλοι, απασχόληση, Δημόσιο, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK