13:44 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αντώνης Βγόντζας έφυγε σήμερα από τη ζωή. Είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ συμμετείχε στην ομάδα υπεράσπισης του πρώην πρωθυπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας, συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου καθώς είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος και διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, ενώ συμμετείχε στην ομάδα υπεράσπισης στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Αντώνης Βγόντζας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946, αλλά η καταγωγή του ήταν από την Κρήτη συγκεκριμένα από το χωριό Καπίστρι (νυν οικισμός Σταυρού) Ιεράπετρας του δήμου Ιεράπετρας Λασιθίου.

Σπούδασε νομικά, οικονομικά και οικονομικά μαθηματικά στην Αθήνα, την τότε Δυτική Γερμανία και τη Φινλανδία και άρχισε να ασκεί τη δικηγορία το 1971, αναλαμβάνοντας συνήγορος σε ιστορικές δίκες.

Μεταξύ 1993 και 1996, διετέλεσε νομικός σύμβουλος και διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου στην τελευταία του θητεία ως πρωθυπουργού, όπως σημειώνεται στο βιογραφικό που έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του.

Συμμετείχε, επίσης, στην ομάδα υπεράσπισης του Ανδρέα Παπανδρέου μαζί με τον Ευάγγελο  Βενιζέλο, τον Αντώνη Λιβάνη, τον Κώστα Λαλιώτη και τον Χρήστο Ροκόφυλλο, πριν και κατά τη διάρκεια της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς και στα αγγλικά δικαστήρια κατά του περιοδικού TIME.

Παράλληλα, συμμετείχε «στη σύλληψη και υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής», όπως του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», της Αττικής Οδού, της Γέφυρας Ρίου — Αντίρριου, της εθνικής Αθηνών — Θεσσαλονίκης, του προαστιακού σιδηροδρόμου στην Αττική και της ζεύξης του Μαλλιακού.

Είχε υπηρετήσει ως γενικός γραμματέας στα υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ, νομικός σύμβουλος στα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Προεδρίας, Παιδείας και Υγείας, ενώ διετέλεσε μέλος του ΕΣΡ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας.

Ο Αντώνης Βγόντζας είχε συγγράψει επτά βιβλία, το τελευταίο με τίτλο «Η δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου».

Tags:
δικηγόρος, δικαστήριο, Ανδρέας Παπανδρέου, Αντώνης Βγόντζας, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK