06:26 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ηλεκτρικό πατίνι

Παρέμβαση εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη για τα ηλεκτρικά πατίνια

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Υπενθυμίζεται ότι 16χρονος με ηλεκτρικό πατίνι είχε συγκρουστεί πριν περίπου δύο εβδομάδες με αυτοκίνητο στην Καλαμαριά και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα ηλεκτρικά πατίνια που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη παρήγγειλε εισαγγελέας, μετά και από μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε τα τελευταία 24ωρα.

Με παραγγελία του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, ζητεί να διερευνηθεί κάτω από ποιο νομοθετικό πλαίσιο κυκλοφορούν τα ηλεκτρικά πατίνια και εάν παραβιάζονται διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρει το seleo.gr είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά, την οποία κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες πολίτης, υποστηρίζοντας ότι η χρήση των πατινιών, εκτός από ανεξέλεγκτη, είναι και παράνομη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νεαρός με ηλεκτρικό πατίνι τραυματίστηκε σε σύγκρουση με αυτοκίνητο

Οι προβληματισμοί εντάθηκαν μετά και το πρόσφατο ατύχημα που σημειώθηκε στην Καλαμαριά, όταν 16χρονος χειριστής ηλεκτρικού πατινιού συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, με συνέπεια να τραυματιστεί και να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Υπενθυμίζεται ότι 16χρονος με ηλεκτρικό πατίνι είχε συγκρουστή πριν περίπου δύο εβδομάδες με αυτοκίνητο στην Καλαμαριά και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Tags:
ηλεκτρικό πατίνι, εισαγγελέας, τροχαίο, έρευνα, Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK