20:46 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το καλοκαίρι του 2018, η δημοφιλής παραλία του Ιουνίου είχε αποκλειστεί έπειτα από κατολισθήσεις, οι οποίες έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τουριστών. Το πόρισμα του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα.

Στις αρμόδιες δημοτικές αρχές παραδόθηκε το πόρισμα του Ευθύμιου Λέκκα για το μέλλον του «Ναυαγίου», σχεδόν επτά μήνες μετά τις κατολισθήσεις στην ιδιαιτέρως τουριστική παραλία της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, το «Ναυάγιο» προτείνεται να χωριστεί σε τρεις ζώνες, με βάση την εκτίμηση του κατολισθητικού κινδύνου:

Α) υψηλού κινδύνου — απαγορευμένης πρόσβασης
Β) μέσου κινδύνου — ελεγχόμενης πρόσβασης
Γ) χαμηλού κινδύνου — ελεύθερης πρόσβασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείνουν το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο μετά την πτώση βράχων

Προσφάτως, ο κ. Λέκκας είχε δηλώσει στο ΑΜΠΕ, ότι «με βάση την επιστημονική θεώρηση δεν υπάρχουν ανεβασμένες απαιτήσεις, είναι όμως ανάγκη να υπάρχει ολοκληρωμένη σηματοδότηση, ενώ στην επιτηρούμενη ζώνη θα πρέπει «να βρίσκονται ένα, δύο άτομα τα οποία θα ελέγχουν την εφαρμογή των κανόνων».

«Δεν μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να απαγορεύσουμε την επισκεψιμότητα, υπάρχει και το οικονομικό κόστος, γενικότερα όμως δεν πρέπει να αποκλείουμε τους ξένους από να επισκέπτονται τη χώρα μας, να τη θαυμάζουν» είχε προσθέσει ο επικεφαλής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι — σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης — αντίστοιχοι σχεδιασμοί αναμένεται να καταρτιστούν και για άλλες «επικίνδυνες» παραλίες των Ιονίων Νήσων, όπως οι Εγκρεμνοί, το Πόρτο Κατσίκι και ο Άγιος Νικήτας.

Σχετικά:

Ζώνες επικινδυνότητας για την ασφαλή πρόσβαση τουριστών στο Ναυάγιο της Ζακύνθου
Βίντεο από την στιγμή της κατολίσθησης στο Ναυάγιο της Ζακύνθου
Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι από την κατολίσθηση στο Ναυάγιο Ζακύνθου
Ομάδα της ΕΜΑΚ μεταβαίνει στο Ναυάγιο Ζακύνθου μετά την κατολίσθηση
Tags:
τουρίστες, θάλασσα, κατολίσθηση, παραλία, ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, Ιόνιο, Ζάκυνθος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK