08:04 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περίπου 50 άτομα με κουκούλες επιτέθηκαν κατά κλιμακίου του Λιμενικού και εισαγγελέα που πραγματοποιούσαν έρευνα για ναρκωτικά, ενώ από την επίθεση δύο λιμενικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι τρεις υποψήφιοι για τον δήμο της Αθήνας καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους την επίθεση που δέχτηκαν το βράδυ της Πέμπτης λιμενικοί στα Εξάρχεια.

Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Παύλος Γερουλάνος διερωτάται «ως πότε μια ολόκληρη ιστορική περιοχή θα αμαυρώνεται από θύλακες εγκληματικότητας που όλοι γνωρίζουν; Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αναλάβει η Πολιτεία, με πρώτο τον Πρωθυπουργό, τις ευθύνες της και να συντονίσει ολοκληρωμένη προσπάθεια εμπέδωσης της ομαλότητας στην περιοχή; Πόσο ακόμα θα κλείνουμε τα αυτιά μας στις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων;».

Καλεί τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει «τώρα αμέσως», κοινή σύσκεψη όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου με την αστυνομία, τους φορείς πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος και του μαύρου χρήματος, του δημάρχου και των υποψηφίων δημάρχων, για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη δρομολόγηση άμεσων ενεργειών στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος, με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, ζητεί να μη υπάρχει «καμία ανοχή στις μαφίες».

Σε ανακοίνωση του τονίζει ότι, η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων όσων ζουν και εργάζονται στην πόλη και η επίθεση αυτή «καθιστά επιτακτική την αναγκαιότητα της αποφασιστικής σύγκρουσης με τις μαφιόζικες και αντικοινωνικές συμπεριφορές».

Χαρακτηρίζει πηγή του προβλήματος «τα σκοτεινά επιχειρηματικά συμφέροντα που εμπλέκονται στη διακίνηση των ναρκωτικών και απολήγει στις τοπικές μαφίες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές γειτονιές της πόλης».

Καλεί και τον Δήμο Αθηναίων να αναλάβει τις ευθύνες του, «να παρεμβαίνει ουσιαστικά βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και να συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας προκειμένου να εξαλείφει την ανασφάλεια και τον φόβο που μπορεί να αισθάνονται οι κάτοικοι. Μια πόλη με φοβισμένους ανθρώπους δεν μπορεί να είναι μια δημοκρατική πόλη. Ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές».

Ο υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», Παύλος Μπακογιάννης, υπογραμμίζει ότι «επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και όλες οι δικαιολογίες για τα Εξάρχεια στέρεψαν, χρειάζεται εδώ και τώρα αποφασιστική και συντονισμένη αντίδραση».

Επαναλαμβάνει την πρόταση του, για τη δημιουργία Ενιαίου Κέντρου Ασφαλείας μεταξύ όλων των συναρμόδιων φορέων, «πρωτίστως των δυνάμεων ασφαλείας και των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, καθώς από τα τελευταία γεγονότα γίνεται φανερή όχι μόνο η πλήρης έλλειψη συντονισμού αλλά και η εξοργιστική αδιαφορία των αρχών της χώρας» τονίζει.

Υπενθυμίζετια ότι περίπου 50 άτομα με κουκούλες επιτέθηκαν κατά κλιμακίου του Λιμενικού και εισαγγελέα που πραγματοποιούσαν έρευνα για ναρκωτικά, ενώ από την επίθεση δύο λιμενικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο..

Σχετικά:

Ένωση Εισαγγελέων: Άβατο και εκκολαπτήριο έκνομων ενεργειών τα Εξάρχεια
Αιματηρή επίθεση κατά λιμενικών στα Εξάρχεια
Tags:
λιμενικοί, επεισόδιο, κουκουλοφόροι, εισαγγελέας, επίθεση, Λιμενικό Σώμα, Παύλος Γερουλάνος, Κώστας Μπακογιάννης, Νάσος Ηλιόπουλος, Εξάρχεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK