09:17 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Νωρίτερα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη είχε δηλώσει ότι η αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση του Λιμενικού γι' αυτό το λόγο δεν βρισκόταν εκεί.

Αποστάσεις από το Λιμενικό ότι «είχε ενημερωθεί αρμοδίως το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων» παίρνει η Αστυνομία, καθώς όπως σημειώνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ειδοποιήθηκε την ώρα που τα στελέχη του λιμενικού ήταν ήδη έξω από το σπίτι στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με κύκλους του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ που επικαλείται το ΑΜΠΕ, η ενημέρωση δεν υπήρξε δια της επίσημης οδού, ενώ τα χρονικά περιθώρια ήταν ελάχιστα για να ελεγχθεί το αίτημα και να οργανωθεί μια επιχείρηση.

Για να στηρίξουν αυτή την θέση από την Αστυνομία, δίνουν και τους χρόνους ακριβώς που συνέβησαν τα γεγονότα.

Σύμφωνα με την απάντηση της Αστυνομίας, τα γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής:

Όπως προκύπτει από την έρευνα την 20:20 ώρα χθες (4 Απριλίου 2019) κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος μαζί με εισαγγελέα μετέβη στην οδό Ερεσού και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια για έρευνα σε οικία σχετικά με υπόθεση ναρκωτικών.

Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκύπτει, εκτός των άλλων και από την κατάθεση του εισαγγελέα στην Κρατική Ασφάλεια, που ερευνά την υπόθεση.

Μετά από περίπου 18 λεπτά και συγκεκριμένα την 20:38:17 ώρα, άτομο κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως (100) δηλώνοντας ότι είναι αξιωματικός του Λιμενικού και ζήτησε συνδρομή ομάδας ΔΙΑΣ για την έρευνα, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται στο σημείο μαζί με εισαγγελέα.

Την 20:50 ώρα άτομο με τα ίδια στοιχεία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Α.Τ. Εξαρχείων ζητώντας συνδρομή για την έρευνα που πραγματοποιούσαν παρουσία Εισαγγελέα στο παραπάνω σημείο.

Σύμφωνα με την έρευνα η συμπλοκή μεταξύ των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και των αγνώστων δραστών ολοκληρώθηκε περί την 21:00 ώρα.

Συγκεκριμένα εκείνη την ώρα έφτασε στο σημείο περιπολικό της Ασφάλειας, που όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, εστάλη για να διαπιστωθεί αν το τηλεφώνημα για αστυνομική συνδρομή ήταν πραγματικό και δεν επρόκειτο για φάρσα ή παγίδα.

Την ώρα που έφτασε το περιπολικό, η συμπλοκή είχε ήδη τελειώσει και οι λιμενικοί αποχωρούσαν.

Όπως λένε κύκλοι του Αρχηγείου, διευκρινιστικά σε ό,τι αφορά την συνδρομή μεταξύ των υπηρεσιών, «είθισται το αίτημα να υποβάλλεται μέσω της υπηρεσιακής οδού και σε ικανό χρόνο ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα του προσωπικού και να οργανωθεί η επιχείρηση, πράγμα το οποίο δεν έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση».

Νωρίτερα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη είχε δηλώσει ότι η αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση του Λιμενικού γι' αυτό το λόγο δεν βρισκόταν εκεί.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια χθες το βράδυ κατέληξε σε συμπλοκή με περίπου 50 κουκουλοφόρους, οι οποίοι τραυμάτισαν δύο άνδρες του κλιμακίου και τους άρπαξαν τον οπλισμό.

Σχετικά:

Ένωση Εισαγγελέων: Άβατο και εκκολαπτήριο έκνομων ενεργειών τα Εξάρχεια
Αιματηρή επίθεση κατά λιμενικών στα Εξάρχεια
Το υπ. Ναυτιλίας επαίνεσε την «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» των Λιμενικών στα Εξάρχεια
Tags:
κουκουλοφόροι, επίθεση, Λιμενικό Σώμα, ΕΛΑΣ, Εξάρχεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK