ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αλλαγές που θα εισάγει το νέο σύστημα ελέγχων που θα τεθεί σε ισχύ στα αεροδρόμια από σήμερα, προκειμένου να γλιτώσετε χρόνο και να αποφύγετε άσκοπη ταλαιπωρία.

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, ο οποίος εισάγει αλλαγές αναφορικά με τη διαδικασία των ελέγχων του επιβατικού κοινού στα αεροδρόμια.

Βάσει του νέου κανονισμού, οι έλεγχοι διαβατηρίων και ταυτοτήτων θα γίνονται με χρήση βάσης δεδομένων για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες, εκτός της Συνθήκης Σένγκεν.

Το γεγονός αυτό αυτό σημαίνει πως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σε χώρες εκτός Σένγκεν θα πρέπει να φτάνουν έγκαιρα στον έλεγχο διαβατηρίων, προκειμένου να μην αυξηθεί ο χρόνος αναμονής τους στα αεροδρόμια και να έχουν όλο τον απαραίτητο χρόνο προσέλευσης στην Πύλη Αναχώρησης της πτήσεις τους.

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου, οι αρμόδιες αρχές συνιστούν τη χρήση διαβατηρίου έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας.

Στις παραπάνω προβλέψεις δεν εμπίπτουν οι πτήσεις εσωτερικού, καθώς και εκείνες σε χώρες εντός Σένγκεν.

Σημειώνεται πως η ΕΛΑΣ έχει ενισχύσει την παρουσία της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου έχουν προβεί σε βελτιωτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθούν «ουρές» και ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Tags:
Σένγκεν, ταυτότητα, διαβατήριο, ΕΛΑΣ, Ελευθέριος Βενιζέλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK