15:41 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε τρία χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε η καθαρίστρια από την Πρέβεζα που πλαστογράφησε την ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού προκειμένου να βρει δουλειά.

Σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε η καθαρίστρια από την Πρέβεζα που είχε πλαστογραφήσει την ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού ώστε να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για να προσληφθεί ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.

Η γυναίκα ξεκίνησε να εργάζεται ως καθαρίστρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το 2003. Ωστόσο, ήρθε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη όταν αποκαλύφθηκε η αλλαγή ημερομηνίας του απολυτηρίου δημοτικού. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε οκτώ έτη φυλάκισης για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».

Σήμερα, εκδικάστηκε τελικώς η έφεση που είχε καταθέσει. Κατά την απολογία της, υποστήριξε ότι δεν είχε άλλη επιλογή για να μεγαλώσει τα 13 παιδιά της. Είπε, όμως, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών της.

Ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε τη γυναίκα ένοχη για ψευδή υπεύθυνη δήλωση και πλαστογραφία με ζημιά που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ, ωστόσο της αναγνώρισε ελαφρυντικά όπως τον πρότερο έντιμο βίο, το λευκό ποινικό μητρώο και πρότεινε να μειωθεί η ποινή της.

Τελικά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τής επέβαλε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα υπόθεση με πλαστό απολυτήριο καθαρίστριας: Καταδικάστηκε για το έτος αποφοίτησης

Η καθαρίστρια ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη, τους συναδέλφους της, αλλά και την κοινωνία που της συμπαραστάθηκε.

Σχετικά:

Αναβλήθηκε η δίκη της καθαρίστριας από την Πρέβεζα που κατηγορείται για πλαστογραφία
Tags:
πλαστό πτυχίο, πλαστογραφία, απολυτήριο, ποινή φυλάκισης, φυλάκιση, καταδίκη, καθαρίστρια, Πρέβεζα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK