09:08 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ΝΔ κατήγγειλε επίσημα τις προηγούμενες ημέρες ότι υπήρξε αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, με τη διαγραφή χιλιάδων αιτήσεων για απονομή συντάξεων. Τι απαντά το υπουργείο.

Απάντηση στις καταγγελίες των προηγούμενων ημέρων, ότι διαγράφηκαν αιτήσεις για απονομή συντάξεων από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο του ΕΦΚΑ, έδωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

«Καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο συντάξεων και καμία αίτηση συνταξιοδότησης δεν έχει διαγραφεί», αναφέρει κατηγορηματικά.
Το υπουργείο Εργασίας, αποδίδει τις καταγγελίες σε «προσπάθεια παραπληροφόρησης και κατατρομοκράτησης των ασφαλισμένων, από πολιτικούς πλασιέ της ιδιωτικής ασφάλισης και τα Μέσα Ενημέρωσης που τους στηρίζουν».

Διευκρινίζεται επίσης, ότι στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των φορέων κοινωνικής ασφάλισης δεν προσμετρώνται οι διεθνείς συντάξεις. Επίσης, ότι δεν συμπεριλαμβάνονται αιτήσεις για τις οποίες, για λόγους που οφείλονται σε ευθύνη του ασφαλισμένου, δεν δύναται να εκδοθούν συντάξεις.

Οι καταγγελίες της ΝΔ περί διαγραφής αιτήσεων συνταξιοδότησης

Την υπόθεση ανέδειξε την περασμένη εβδομάδα, ο Γιάννης Βρούτσης, τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, ο οποίος και κατήγγειλε αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου με τη διαγραφή χιλιάδων αιτήσεων για απονομή συντάξεων.

Κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για «σιωπή» που όπως είπε «συνιστά έμμεση ομολογία ενοχής».

«Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, πως το κρυφτούλι τελειώνει μαζί με τις εκλογές. Η αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αιτήσεων συνταξιοδότησης, χρησιμοποιώντας εν αγνοία τους κωδικούς υπαλλήλων, αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Tags:
αιτήσεις συνταξιοδότησης, διαγραφή, ΕΦΚΑ, ΝΔ, Υπουργείο Εργασίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK