21:11 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Φοιτητικές εκλογές

Αναβλήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο μετά από εισβολή αντιεξουσιαστών

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αναβλήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μετά από «αντιεκλογική παρέμβαση» που πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών την Τετάρτη. Εισβολή «40 ατόμων με καδρόνια» καταγγέλλει η ΟΝΝΕΔ.

«Αντιεκλογική παρέμβαση» πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο την Τετάρτη, ημέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η ψηφοφορία.

Οι αντιεξουσιαστές έστησαν μικροφωνική και μοίρασαν κείμενο εναντίον της εκλογικής διαδικασίας, όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους, σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές που για άλλη μια χρονιά λαμβάνουν χώρα στο πανεπιστήμιο μας, αποφασίσαμε να παρέμβουμε με μικροφωνική και μοίρασμα κειμένου. Τη μικροφωνική πλαισιώνει πλήθος συντρόφων-συντροφισσών και καλείται κόσμος να στηρίξει», αναφέρεται στην επίμαχη ανάρτηση όπου και δημοσιεύεται το κείμενο που μοιράστηκε και υπογράφεται από το «Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου».

Η ενέργεια προκάλεσε την αναβολή των φοιτητικών εκλογών στο Πάντειο, κατόπιν κοινής απόφασης των παρατάξεων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ.

Η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλει ότι «ομάδα περίπου 40 ατόμων με καδρόνια και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν» στο πανεπιστήμιο για να διακόψουν την εκλογική διαδικασία.

«Για ακόμα μια φορά οι παρακρατικές ομάδες που παρασιτούν στα πανεπιστήμια επέβαλαν το νόμο τους σε βάρος της δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 40 ατόμων με καδρόνια και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν λίγο μετά τις 12:00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με σκοπό να διακόψουν την εκλογική διαδικασία που μέχρι εκείνη την ώρα κυλούσε ομαλά. Μετά από μια τέτοια ενέργεια, οι φοιτητικές παρατάξεις αποφάσισαν ομόφωνα τη αναβολή των εκλογών στα τμήματα του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, ώστε να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών», αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ.

«Η διακοπή των φοιτητικών εκλογών στο Πάντειο είναι μια ακόμη από τις αμέτρητες μαύρες σελίδες του ασύλου ανομίας και των υποστηρικτών του. Δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση των καταληψιών να υπερασπιστεί τη νομιμότητα στις σχολές μας. Απαιτούμε όμως μια εξήγηση για ποιο λόγο καλύπτουν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου οι οποίοι παρεμποδίζουν την ύψιστη δημοκρατική διαδικασία, τις εκλογές. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ούτε υποχωρεί υπό την απειλή βίας. Όποιο τέχνασμα και αν εφεύρουν, απλά παρατείνουν για λίγο και επιδεινώνουν το πολιτικό τους τέλος», καταλήγει η ΟΝΝΕΔ.

Tags:
αντιεξουσιαστές, εισβολή, φοιτητικές παρατάξεις, φοιτητικές εκλογές, ΟΝΝΕΔ, Πάντειο Πανεπιστήμιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK