12:38 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ζήτημα του ανοίγματος της παραλίας του Ναυαγίου βρέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου, το οποίο αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής.

Τη συγκρότηση επιτροπής αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου, προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες και να αρθεί το αδιέξοδο που φαίνεται να δημιουργείται σχετικά με το άνοιγμα της παραλίας του Ναυαγίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου, τη Δευτέρα, τέθηκε επί τάπητος η έκθεση που εκπονήθηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς γνωστοποίησε ότι η μελέτη κοινοποιήθηκε στον λιμενάρχη Ζακύνθου, ο οποίος του απάντησε ότι «χρειάζεται έγγραφο από κάποια δημόσια υπηρεσία για να ανοίξει την παραλία στο κοινό».

Σύμφωνα με το imerazante.gr, στην επιτροπή που συγκροτείται, θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ο λιμενάρχης, καθώς και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων των ορεινών.

Η αποστολή της επιτροπής θα είναι μεταξύ άλλων να συντάξει ένα επίσημο έγγραφο που θα παραδοθεί στη Λιμενική Αρχή.

Την Τρίτη, μιλώντας στο stigmafm.gr, ο δήμαρχος Ζακύνθου είπε ότι ο δήμος έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα το Ναυάγιο, καθώς και ότι το δημοτικό συμβούλιο απεδέχθη τη μελέτη του κ. Λέκκα.

«Τώρα θα ζητήσουμε με έγγραφο προς το Λιμεναρχείο, να τηρηθεί η μελέτη και να γίνει άρση της απαγόρευσης πρόσβασης», συμπλήρωσε ενώ πρόσθεσε πως, σε ό,τι αφορά την περιοχή πάνω από το Ναυάγιο, αποφασίσθηκε η περίφραξη του χώρου. Παράλληλα, ο δήμος αναμένει την έγκριση της μελέτης παρέμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη μελέτη του κ. Λέκκα ο «Ναυάγιο» προτείνεται να χωριστεί σε τρεις ζώνες, με βάση την εκτίμηση του κατολισθητικού κινδύνου: μία ζώνη υψηλού κινδύνου (απαγορευμένης πρόσβασης), μία ζώνη μέσου κινδύνου (ελεγχόμενες πρόσβασης) και μία ζώνη χαμηλού κινδύνου (ελεύθερης πρόσβασης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείνουν το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο μετά την πτώση βράχων

Σχετικά:

Τι μέλλει γενέσθαι με την παραλία του «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο
Ζώνες επικινδυνότητας για την ασφαλή πρόσβαση τουριστών στο Ναυάγιο της Ζακύνθου
Βίντεο από την στιγμή της κατολίσθησης στο Ναυάγιο της Ζακύνθου
Tags:
κίνδυνος, κατολίσθηση, παραλία, ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, Ναυάγιο, Ζάκυνθος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK