05:23 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην ανάκληση όλων παρτίδων του πόσιμου εναιωρήματος Ponstan των 50mg/ml προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων καθώς διαπιστώθηκε υπέρβαση των νέων επιτρεπτών ορίων Ημερήσιας Έκθεσης σε στοιχειακές προσμίξεις Μολύβδου και Λιθίου.

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την ανάκληση του σιροπιού Ponstan 50 mg/5 ml καθώς, όπως αναφέρει, υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια ημερήσιας έκθεσης σε συγκεκριμένες στοιχειακές προσμίξεις

«Ανάκληση όλων των παρτίδων του πόσιμου εναιωρήματος Ponstan 50 mg/5 ml (Αρ. Άδειας Κυκλοφορίας 60079/22-9-08) που βρίσκονται επί του παρόντος στην αγορά λόγω δυνητικής υπέρβασης των νέων επιτρεπτών ορίων Ημερήσιας Έκθεσης (PDE) σε στοιχειακές προσμίξεις Μολύβδου και Λιθίου κατά ICH Q3D», αποφάσισε ο ΕΟΦ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του.

Η απόφαση εκδόθηκε στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας.

Η εταιρεία Pfizer ΕΛΛΑΣ A.E., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. 

Tags:
σιρόπι, ανάκληση, φάρμακα, Ponstan, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK