04:02 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Είναι ανόητο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι η σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια είναι αντιπερισπασμός σε αυτό που έγινε από το Λιμενικό», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη. Να γίνει η εκκένωση των τριών κτιρίων οδηγός για την αποκατάσταση της νομιμότητας ζητεί η ΝΔ.

«Η αστυνομία ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί για να κάνει τη δουλειά της, βεβαίως και στα Εξάρχεια», δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ενώ τόνισε πως «είναι ανόητο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι η σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια είναι αντιπερισπασμός σε αυτό που έγινε από το Λιμενικό».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, είπε ότι η αστυνομική επιχείρηση σε σπίτια στα Εξάρχεια προετοιμαζόταν από μήνες.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι στις καταλήψεις δεν βρέθηκαν ναρκωτικά, ωστόσο όπως ανέφερε, σε έρευνα σε ξεχωριστό σπίτι βρέθηκε σημαντική ποσότητα.

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε καταλήψεις στα Εξάρχεια, τις πρώτες πρωινές ώρες μετά από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών. Το ένα κτίριο βρίσκεται στην οδό Τζαβέλα και το δεύτερο στην οδό Σολωμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ — ΜΠΕ και στα δύο κτίρια διαμένουν πολλά άτομα και έως τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 90 προσαγωγές.

ΝΔ: Η αστυνομία έδειξε ότι μπορεί να επιβάλλει την τάξη

Σχολιάζοντας τις εφόδους της αστυνομίας η ΝΔ ανέφερε ότι «μετά την κλιμάκωση της βίας στα Εξάρχεια, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την επίθεση με μαχαίρια σε Εισαγγελικό Λειτουργό και σε άνδρες του Λιμενικού, η Ελληνική Αστυνομία έδειξε σήμερα ότι μπορεί κάλλιστα να επιβάλλει την τάξη, αρκεί η κυβέρνηση να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της».

Πρόσθεσε ότι «η εκκένωση τριών κτιρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη και οι συλλήψεις που ακολούθησαν, θα πρέπει να γίνουν οδηγός για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Τα Εξάρχεια και κάθε γειτονιά της Αθήνας ανήκουν στους κατοίκους τους και όχι στις συμμορίες που τις λυμαίνονται».

 

Σχετικά:

Αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια σε υπό κατάληψη κτίρια
Tags:
αστυνομική επιχείρηση, Ελληνική Αστυνομία, Όλγα Γεροβασίλη, Εξάρχεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK