02:48 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ δήλωσε ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας κατά της παραβίασης των δικαιωμάτων του στην Ελλάδα και την άδικη δίκη. Μεταξύ άλλων ο Βίνικ ανέφερε ότι θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό κρατούμενο και όμηρο στην Ελλάδα.

«Είμαι βεβαίως ευγνώμων που με ακούτε. Ξέρω ότι αυτό είναι μία παράσταση. Ξέρω ότι έχετε έτοιμη την απόφασή σας. Πιθανότατα δεν θα την ανακοινώσετε σήμερα. Γι' αυτό ανακοινώνω ότι θα συνεχίσω την απεργία πείνας κατά της άδικης δίκης. Θεωρείστε το ως την επίσημη κατάθεσή μου» δήλωσε ο Βίνικ απευθυνόμενος στην έδρα στο δικαστήριο του Πειραιά.

Προηγουμένως, ο Βίνικ είχε πραγματοποιήσει απεργία πείνας για 100 ημέρες, αλλά σταμάτησε. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της ακρόασης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι του δόθηκε για πρώτη φορά η ευκαιρία να μιλήσει στο δικαστήριο. Ευχαρίστησε τους ρώσους διπλωμάτες και τη ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα για την ενεργή συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Την Πέμπτη ο Βίνικ είχε την ευκαιρία να μιλήσει στο δικαστήριο για πρώτη φορά, παρότι κρατείται για περισσότερους από 20 μήνες χωρίς απόφαση και χωρίς κατηγορία.

Κατά την εκδίκαση ο Βίνικ μίλησε για περισσότερο από μία ώρα και περιέγραψε λεπτομερώς πώς πραγματοποιήθηκαν οι συνεδρίες, σχετικά με την παραβίαση των δικαιωμάτων του.

Στο τέλος ο Βίνικ ανακοίνωσε ότι θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό κρατούμενο και όμηρο στην Ελλάδα.

Σχετικά:

Υπόθεση Βίνικ: Πιέσεις από την αμερικανική πλευρά καταγγέλλει ο συνήγορος του Mr Bitcoin
Υπόθεση Βίνικ: Τι συζήτησαν η ρωσίδα και η ευρωπαία επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Tags:
απεργία πείνας, δικαστήριο, Αλεξάντερ Βίνικ, Πειραιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK