16:10 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σε δολιοφθορά οφείλεται τελικά το ναυάγιο του μικρού δεξαμενόπλοιου μέσα στο Σαρωνικό κόλπο που ρύπανε τις ακτές της Αττικής από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Γλυφάδα το 2017.

Νέα τροπή στην υπόθεση του ναυαγίου του Αγίου Ζώνη 2 στη Σαλαμίνα, που μόλυνε το 2017 το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, δίνει το πόρισμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έχει συμπεριληφθεί στην ογκώδη δικογραφία της Εισαγγελίας Πειραιά.

Στο πόρισμα των 330 σελίδων, όπως μετέδωσε το athina984.gr, αναφέρεται πως το πλοίο βύθισε βόμβα, η οποία είχε τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά του δεξαμενόπλοιου και συνεπώς πρόκειται για δολιοφθορά και όχι για ναυτικό ατύχημα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην ίδια εκτίμηση με το ΕΜΠ κατέληξε και το Γ' Ανακριτικό Συμβούλιο Ναυτικών Ατυχημάτων.

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2017, ένα μικρό δεξαμενόπλοιο, το Αγία Ζώνη ΙΙ, βυθίστηκε στη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό κόλπο. Το δεξαμενόπλοιο βυθίστηκε ενώ σε αυτό επέβαιναν μόλις δυο από τα συνολικά έντεκα μέλη του πληρώματός του απουσίαζαν.

Η πετρελαιοκηλίδα ρύπανε τις ακτές της Αττικής από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Γλυφάδα. Απαγορεύτηκε το κολύμπι στις γύρω παραλίες έως ότου καθαριστούν πλήρως από το πετρέλαιο.

Σχετικά:

Εξετάζεται το σενάριο έκρηξης βόμβας στο «Αγία Ζώνη ΙΙ»
Tags:
ρύπανση, πετρελαιοκηλίδα, ναυάγιο, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σαρωνικός Κόλπος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK