06:22 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένταση επικράτησε σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, στη δίκη των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για το φόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

Συνεχίστηκε σήμερα η δική των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη στη Λαμία.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατέθεσε τη βεβαιότητα ότι οι δύο κατηγορούμενοι δρούσαν συντονισμένα και από κοινού, ζητώντας να παραμείνει ως έχει η πρωτόδικη απόφαση, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Με αφορμή το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για προβολή σε βίντεο εγγράφων της δικογραφίας, ο Εισαγγελέας κ. Χανής, αναφέρθηκε και στην «εμμονή», όπως τη χαρακτήρισε, της πολιτικής αγωγής απέναντι στην πρόταση του.

«Δε μ' αρέσει ο τόνος της πολιτικής αγωγής στο πρόσωπό μου, αλλά το παραβλέπω αυτό. Βεβαίως η πρόταση μου ήταν αυτή που ήταν και έγινε βάσει των στοιχείων που κατατέθηκαν στην αίθουσα αυτή. Με εκπλήσσει αυτό που λέγεται ότι ο Εισαγγελέας θέλει να αθωώσει ή να καταδικάσει…», είπε χαρακτηριστικά, ενώ η πρότασή του ήταν αρνητική για προβολή σε βίντεο των εγγράφων.

Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η πρόταση του Εισαγγελέα είναι παρέμβαση στην άσκηση των καθηκόντων της. «Ζητώ να τα επιδείξω, δεν ζητώ άδεια, δεν το διαπραγματεύομαι», ήταν η αντίδρασή της σε όσα άκουσε και από την πλευρά της υπεράσπισης που ενίστατο στην προβολή εγγράφων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και έχουν ήδη αναγνωσθεί.

Επί του συγκεκριμένου αιτήματος, τακτικοί δικαστές και ένορκοι, ανακοίνωσαν μέσω της Προέδρου ότι επιφυλάσσονται να αποφασίσουν τη Δευτέρα 15 Απριλίου, όταν και θα συνεχιστεί η δίκη με την αγόρευση και πάλι της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής.

Σχετικά με τη διάρκεια της αγόρευσης της κας Κωνσταντοπούλου, προηγήθηκε νωρίτερα μια ακόμη έντονη στιχομυθία με τον εξ αριστερών τακτικό δικαστή κ. Κατσανα που παρατήρησε ότι αν και έρχονται στο Εφετείο από τις 9:30' ξεκινούν στις 11:30', παρατήρηση που προκάλεσε την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που υπενθύμισε ότι αναγκάζονται σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου να έρχονται από την Αθήνα, τόσο αυτή όσο και οι συγγενείς του αδικοχαμένου Αλέξανδρου που ζητούν δικαιοσύνη.

«Δεν δέχομαι ότι ο Άρειος Πάγος πιέζει για τη δίκη, ένα ολόκληρο σύστημα ενορχηστρώνεται για να τελειώσει η δίκη. Εγώ λογοδοτώ στη μνήμη του παιδιού» πρόσθεσε η συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου.

Tags:
δικαστήριο, δίκη, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Βασίλης Σαραλιώτης, Επαμεινώνδας Κορκονέας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK