02:46 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Καλά κάνουν οι άνθρωποι και είναι ψύχραιμοι και αισθάνονται σιγουριά. Εμείς λαμβάνουμε όλα τα μέτρα», σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο ακριτικό Καστελλόριζο, τη νήσο της Ρω και τη Στρογγυλή.

Ερχόμαστε εδώ για να αυξήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας, ήταν το μήνυμα που απέστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης από τη Ρω.

«Ερχόμαστε εδώ και δηλώνουμε μία παρουσία σε αυτό το νησί, που είναι στην άκρη της Ελλάδας, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τις τουρκικές ακτές, και προσπαθούμε, με την παρουσία του στρατού (…) να αυξήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας, το οποίο βέβαια δεν το χρειάζονται οι κάτοικοι, αισθάνονται αρκετά ασφαλείς», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και σχολιάζοντας τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά και τη στάση της Άγκυρας, δήλωσε: «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Η πραγματικότητα είναι όμως αυτό που ισχύει και αυτό που λέει το Διεθνές Δίκαιο και οι Συνθήκες».

Σχολιάζοντας την ψυχραιμία, με την οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Καστελλόριζου τις τουρκικές προκλήσεις, υπογράμμισε ότι «καλά κάνουν οι άνθρωποι και είναι ψύχραιμοι και αισθάνονται σιγουριά. Εμείς λαμβάνουμε όλα τα μέτρα που χρειάζονται και γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει».

Όπως είπε, δουλειά των ενόπλων δυνάμεων είναι να δίνουν την αίσθηση ασφάλειας σε όλους τους πολίτες και κυρίως στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας.

Tags:
διεθνές δίκαιο, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, Καστελόριζο, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK