10:35 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Δικαστική αίθουσα

Εισαγγελέας για υπόθεση Siemens: Στα 69 εκατ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο από τη μίζα

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Για «μίζα» που επιβάρυνε το Δημόσιο με 69 εκατ. ευρώ, μίλησε η εισαγγελέας στη δίκη για τα «μαύρα ταμεία της Siemens» που μετά από δύο χρόνια βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση.

Κοντά στην ολοκλήρωση βρίσκεται η δίκη για τα «μαύρα ταμεία της Siemens» αναφορικά με τη σύμβαση που υπέγραψε η γερμανική εταιρεία με τον ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων τού οργανισμού τηλεπικοινωνιών.

Η ακροαματική διαδικασία έχει διαρκέσει δύο χρόνια και σήμερα πραγματοποιείται η αγόρευση της εισαγγελέως έδρας για τους 60 κατηγορούμενους, πρώην στελέχη της μητρικής και της θυγατρικής εταιρείας του ΟΤΕ και άλλων που ενεπλάκησαν στη διακίνηση παράνομων αμοιβών.

«Για την υπογραφή της σύμβασης 8002 μεταξύ της Siemens και του ΟΤΕ, το 1997, διατέθηκαν σε παράνομες αμοιβές κρατικών αξιωματούχων 75 εκατομμύρια μάρκα, ενώ για την επέκτασή της, το 2001, άλλα 19 εκατομμύρια», είπε η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η «μίζα» επιβάρυνε την επίμαχη σύμβαση κατά 69 εκατομμύρια ευρώ, προσδιορίζοντας ανάλογα και την αντίστοιχη ζημιά για το Δημόσιο.

Tags:
μίζες, εισαγγελέας, δικαστήριο, δίκη, Τηλεπικοινωνίες, ΟΤΕ, Siemens
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK