19:08 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στις 15.00 ξεκινά η επεξεργασία του στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συνενώνονται ΤΕΙ με Πανεπιστήμια.

Κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Σήμερα, στις 15.00 θα ξεκινήσει η επεξεργασία του, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Το νομοσχέδιο αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και φέρνει συνενώσεις ΤΕΙ με πανεπιστήμια, προκαλώντας την αντίδραση τόσο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όσο και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

«Το εγχείρημα της σύμπραξης των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι πράξη που αναμένεται να προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στη χώρα», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου.

Μιλώντας πρόσφατα στον τηλεοπτικό σταθμό Best Καλαμάτας, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι έως τώρα καθόριζαν τοπικοί παράγοντες το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης.

«Εμείς θεωρούμε ότι αυτού του τύπου η συζήτηση και ο προγραμματισμός πρέπει να γίνει από την ακαδημαϊκή κοινότητα σε συνεργασία με το Υπουργείο. Δεν μπορεί να έχουν την ευθύνη του προγραμματισμού του μέλλοντος της ανώτατης εκπαίδευσης οι τοπικοί παράγοντες», τόνισε ο υπουργός

Διαβάστε όλο το νομοσχέδιο πατώντας εδώ.

Σχετικά:

Πορεία εκπαιδευτικών στην Αθήνα για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου (Φωτογραφίες)
Γαβρόγλου: Πολύ ορθολογικό το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ
Γαβρόγλου: Θα δούμε τι θα γίνει με τις αλλαγές στα βιβλία λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών
Το εργοτάξιο της πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη επισκέφθηκε ο Κ. Γαβρόγλου
Γαβρόγλου: Έως τις 15 Μαρτίου η προκήρυξη για 4.500 εκπαιδευτικούς
Tags:
ΤΕΙ, εκπαίδευση, πανεπιστήμια, Λύκειο, Πολυνομοσχέδιο, Υπουργείο Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK