23:18 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη δημιουργία δύο ξενώνων, αλλά και την προώθηση άμεσα επτά παιδιών σε δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μετά από σύσκεψη για το ζήτημα των παιδιών που παραμένουν στο Παίδων με εισαγγελική εντολή. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για 40 παιδιά.

Σύσκεψη το ζήτημα των παιδιών που παραμένουν στο νοσοκομείο Παίδων με εισαγγελική εντολή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα γραφεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε να προωθηθούν άμεσα επτά παιδιά σε δομές του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας Αττικής, καθώς και να δημιουργηθούν δύο ξενώνες εφήβων (ένας για αγόρια και ένας για κορίτσια) με χρηματοδότηση του υπουργείου.

Οι ξενώνες θα λειτουργήσουν σε κτήριο που θα παραχωρήσει το υπουργείο Εργασίας. Το υπουργείο Υγείας θα εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις αρχές Μαΐου και οι ξενώνες αναμένεται να λειτουργήσουν στα τέλη Ιουνίου.

Την Τρίτη, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ έκανε λόγο για 40 παιδιά ηλικίας έως 16 ετών, τα οποία φιλοξενούνται στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία με εισαγγελική εντολή.

Η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι τα εγκαταλελειμμένα παιδιά πρέπει να φιλοξενούνται σε προνοιακές μονάδες και οι εισαγγελικές παραγγελίες για φύλαξη των εγκαταλελειμμένων παιδιών να απευθύνονται προς τις εν λόγω μονάδες και όχι για τα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Οι αιτίες που δεν επιλύεται το ζήτημα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, είναι «η έλλειψη χώρων φιλοξενίας στις προνοιακές μονάδες εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και υποδομών, η κατάρρευση της αποϊδρυματοποίησης, η αδυναμία εξασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών και το μεγάλο ποσοστό φτώχειας».

Κατά την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία εξέφρασε τη στήριξή της στην συγκέντρωση του προσωπικού το πρωί της Τετάρτης, τα 40 παιδιά που φιλοξενούνται στο Παίδων «εμφανίζουν επιθετικότητα, λειτουργούν ως συμμορίες» και «είναι επικίνδυνα για τα παιδάκια που νοσηλεύονται, για τους συνοδούς και το προσωπικό».

Σχετικά:

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Σταμάτησαν τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης
Τι αποφασίστηκε για τα ασυνόδευτα παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων
ΠΟΕΔΗΝ: Επείγει λύση για 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»
Tags:
ασυνόδευτα, παιδιά, Υπουργείο Εργασίας, Νοσοκομείο Παίδων, Υπουργείο Υγείας, ΠΟΕΔΗΝ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK