08:03 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης θεωρεί λήξαν το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι νομικά και πολιτικά έχει οριστικά επιλυθεί.

Λήξαν εν τη γενέσει του θεωρεί η κυβέρνηση του Βερολίνου το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Εν όψει της αποψινής ψηφοφορίας στη Βουλή των Ελλήνων, ο Γερμανός αξιωματούχος κλήθηκε να σχολιάσει τις ελληνικές αξιώσεις, επαναλαμβάνοντας ότι «το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, καθώς και η αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, έχουν νομικά και πολιτικά οριστικά επιλυθεί».

Διευκρίνισε, βέβαια, ότι η Γερμανία «έχει αίσθημα της ιστορική της ευθύνης και ότι «γνωρίζει για τη μεγάλη ενοχή, τα μεγάλα δεινά που επέφεραν οι Γερμανοί κατά την περίοδο του εθνικοσοσιαλισμού στην Ελλάδα».

«Τα διδάγματα που εμείς αντλούμε είναι η διατήρηση των καλών σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία, καθώς επίσης και το γεγονός ότι πρέπει να ενισχύουν η μια την άλλη για το καλό των δύο χωρών» έσπευσε να προσθέσει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Deutsche Welle».

Με βάση το γερμανικό δημοσίευμα, την επίσημη γερμανική στάση υιοθετούν τόσο οι Χριστιανοδημοκράτες του CDU/CSU, όσο και οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD, όπως και οι Φιλελεύθεροι.

Από την πλευρά τους, οι Πράσινοι θεωρούν ότι ζήτημα υπάρχει μόνο ως προς το κατοχικό δάνειο, καθώς οι αποζημιώσεις και οι επανορθώσεις έχουν διευθετηθεί. Τέλος, το «Die Linke» της Αριστεράς τάσσεται αναφανδόν υπέρ της επιστροφής του κατοχικού δανείου στην Ελλάδα για «νομικούς, πολιτικούς και ηθικούς λόγους».

Σχετικά:

Η συνεδρίαση της Βουλής για τις γερμανικές οφειλές (Ζωντανή εικόνα)
Σήμερα εγκρίνεται το ψήφισμα για τις γερμανικές οφειλές
Βούτσης: Οι γερμανικές αποζημιώσεις θα συζητηθούν στη Βουλή στις 18 Απριλίου
Βούτσης: Εντός εβδομάδων η έγκριση του πορίσματος για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Tags:
ναζιστική κατοχή, κατοχικό δάνειο, αποζημίωση, γερμανικές οφειλές, γερμανικές αποζημιώσεις, Βουλή, Κυβέρνηση, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK