21:10 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

«Αρνητική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου την είδηση πως αναμένεται αύξηση της τιμής στο σουβλάκι λόγω της αύξησης της τιμής στο κρέας.

Αυξήσεις στο σουβλάκι αναμένονται από την 1η Μαΐου λόγω της αύξησης τους κόστους στο κρέας, με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννη Χατζηθεοδοσίου να χαρακτηρίζει το γεγονός «αρνητικό».

«Μόνο αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί η είδηση ότι αναμένεται αύξηση της τιμής που πωλείται σήμερα το σουβλάκι και ότι από την 1η Μαΐου ο καταναλωτής θα το πληρώνει κατά 10% — 15% ακριβότερο, δηλαδή το παραδοσιακό "τυλιχτό" θα φτάσει κοντά στα 3 ευρώ» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, εκφράζει την κατανόησή του προς τους ιδιοκτήτες ψητοπωλείων που επικαλούνται για αυτήν τους την απόφαση την υψηλή φορολογία και την αυξημένη τιμή του εισαγόμενου κρέατος.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηθεοδοσίου, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους για έναν γόνιμο διάλογο προκειμένου να αποφευχθεί μία τόσο μεγάλη αύξηση.

«Πρόκειται για ένα είδος που είναι ταυτισμένο με την Ελλάδα και αποτελεί από καθημερινή επιλογή για ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, έως τουριστική ατραξιόν», σημειώνει.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου καταλήγει πως είναι προς το συμφέρον όλων η αύξηση κατά 10%-15% να μην εφαρμοστεί, χωρίς ωστόσο να συνεχίζουν οι επαγγελματίες να απορροφούν τα αυξημένα κόστη.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι ιδιοκτήτες του υπό σύσταση Σωματείου Ψητοπωλών πως η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% και είναι αδύνατο να απορροφήσουν αυτή την αύξηση, η οποία θα περάσει μερικώς στον καταναλωτή.

Μάλιστα, εκπρόισωπος του Σωματείου δήλωσε στον σταθμό πως το ποσοστό της αύξησης «θα είναι στο 10% με μάξιμουμ 15%».

Σχετικά:

Κάθε γωνιά και... σουβλατζίδικο: Το απόλυτο ελληνικό street food που άντεξε στην κρίση
Tags:
κόστος, κρέας, σουβλάκι, τιμή, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK