06:10 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τέλος εποχής μετά από 60 χρόνια για τις αστυνομικές ταυτότητες που ξέραμε. Οι νέες ταυτότητες θα ακολουθούν τις σχετικές συστάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας και των ευρωπαϊκών κανονισμών. Ξεκίνησε ο διαγωνισμός. Αλλάζουν όλα τα έγγραφα ασφαλείας.

Ξεκίνησε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η διαγωνιστική διαδικασία για τη δημιουργία ενός νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ) με σκοπό την έκδοση των νέων Δελτίων Ταυτότητας, αλλά και όλων των εγγράφων ασφαλείας.

Ήδη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εστάλησαν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος σε μεγάλο αριθμό ειδικευμένων φορέων, οι οποίοι θα υποβάλουν τις προσφορές τους που θα αξιολογηθούν και θα προχωρήσει η κατασκευή των νέων ταυτοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες που θα υποβάλουν ενδιαφέρον πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων να έχουν κατασκευάσει τέτοια έγγραφα σε άλλες τουλάχιστον δύο χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η δημιουργία του ΟΠΣΕΑ γίνεται, μεταξύ άλλων, και για λόγους οικονομίας και θα αναλάβει την κατασκευή όλων των εγγράφων ασφαλείας, στα οποία περιλαμβάνονται τα διπλώματα οδήγησης, όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα αλλοδαπών, αλλά και η αναβάθμιση των ελληνικών διαβατηρίων, που, ούτως η άλλως, θεωρούνται από τα ασφαλέστερα στον κόσμο.

Να σημειωθεί ακόμη ότι η απόφαση της ΕΕ για νέες ταυτότητες ελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο και τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει κανονισμός. Όλες οι χώρες — μέλη έχουν περιθώριο 24 μηνών, από τη στιγμή εκείνη, για να προχωρήσουν στην κατασκευή των εγγράφων.

Tags:
δίπλωμα, ταυτότητα, Ελληνική Αστυνομία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK