08:32 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Διάφορες επιλογές υπάρχουν προκειμένου η Ελλάδα να μπορεί να προμηθευτεί ρωσικό φυσικό αέριο, μεταξύ των οποίων είναι και ο αγωγός Turkish Stream, όπως δήλωσε πηγή στο Sputnik.

Η κατά προτεραιότητα κατεύθυνση για την επέκταση της δεύτερης γραμμής του αγωγού Turkish Stream είναι η Βουλγαρία — Αυστρία, όμως η Ελλάδα θα μπορεί να λάβει ρωσικό φυσικό αέριο από τον αγωγό, όπως δήλωσε στο Sputnik πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων για τον αγωγό φυσικού αερίου.

Συζητήθηκαν δύο επιλογές για την επέκταση του αγωγού μέσω της Βουλγαρίας και της Ελλάδας. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η τελική επιλογή θα καθοριστεί με τις αυστηρές εγγυήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ίδια πηγή επεσήμανε ότι σε εξέλιξη είναι τα έργα για την επέκταση του Turkish Stream σε Βουλγαρία και Σερβία. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες επιλογές για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Η πρώτη είναι το αέριο από τον Turkish Stream να φτάνει στην Ελλάδα μέσω της Βουλγαρίας. «Υπάρχει και άλλη επιλογή, αναφέρεται στο πρωτόκολλο — αυτή είναι ο αγωγός φυσικού αερίου Poseidon από την Ελλάδα στην Ιταλία», δήλωσε η πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπ. Ενέργειας Σερβίας: Απρίλιο η έναρξη κατασκευής του σερβικού τμήματος του TurkStream

Ο αγωγός φυσικού αερίου Poseidon θα μπορεί να παραδίδει 8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

«Ο αγωγός φυσικού αερίου Trans-Adriatic μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί όταν ολοκληρωθεί. Αυτό είναι δυνατό στο πλαίσιο του τρίτου ενεργειακού πακέτου, το οποίο επιτρέπει σε τρίτα μέρη να τον χρησιμοποιήσουν. Όλες αυτές οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι», επεσήμανε η πηγή που μίλησε στο Sputnik.

Σχετικά:

Τσίπρας: Στόχος ο Turkish Stream να καταστεί... European Stream
Tags:
TurkStream, Turkish Stream, φυσικό αέριο, Σερβία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK