02:38 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Συνταξιούχος

Μπάρκας για συντάξεις: Δεσμευόμαστε από τις δικαστικές αποφάσεις για τις περικοπές

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Αν η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη χώρα μας προβεί σε μια απόφαση που λέει ότι οι περικοπές αυτές δεν έπρεπε να γίνουν, τότε προφανώς όλοι μας και η κυβέρνηση θα πρέπει να υπερασπιστούμε την απόφαση αυτή».

Στη δέσμευση της κυβέρνησης από τις αποφάσεις των δικαστηρίων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Κωνσταντίνος Μπάρκας σχολιάζοντας την απόρριψη από το ΣτΕ της αίτησης σωματείου συνταξιούχων το οποίο διαμαρτυρόταν για τη μη συμμόρφωση της Διοίκησης με προγενέστερες αποφάσεις του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm» σχολίασε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η απόφαση του ΣτΕ δημιουργεί «γκρίζα ζώνη» στις επιστροφές χρημάτων για παράνομες μειώσεων πριν από το 2015.

Όπως επισήμανε «απέναντι στις αποφάσεις των δικαστηρίων όλοι είμαστε υπόλογοι και πρέπει να τις τηρούμε. Όταν οι περικοπές στους στρατιωτικούς χαρακτηρίστηκαν αντισυνταγματικές, η κυβέρνηση, ως όφειλε, τοποθέτησε το ζήτημα και επιστράφηκαν τα χρήματα. Αν η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη χώρα μας προβεί σε μια απόφαση που λέει ότι οι περικοπές αυτές δεν έπρεπε να γίνουν, τότε προφανώς όλοι μας και η κυβέρνηση θα πρέπει να υπερασπιστούμε την απόφαση αυτή».

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν περιλαμβάνει μόνο τις 120 δόσεις αλλά και πάρα πολλές ρυθμίσεις που αφορούν την προστασία των εργαζομένων, των ανθρώπων που δουλεύουν στα μηχανάκια, σε ιδιώτες, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη χώρα μας.

«Η μάχη που δώσαμε και κερδίσαμε για τη μη μείωση των συντάξεων, όπως και η μάχη που θα δώσουμε, και θα την κερδίσουμε, για το αφορολόγητο, είναι μάχες που αφορούν τους εργαζόμενους και είναι πάρα πολύ σημαντικές» σημείωσε.

Tags:
120 δόσεις, περικοπές, Συντάξεις, Συμβούλιο της Επικρατείας, Υπουργείο Εργασίας, Κωνστατίνος Μπάρκας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK