22:35 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αμφίβολο παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τις γερμανικές αποζημιώσεις, τις οποίες αναμένεται να απαιτήσει, κατόπιν αποφάσεως της Βουλής, το ελληνικό δημόσιο από το Βερολίνο.

Η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας αν το Βερολίνο αρνηθεί να καταβάλει αποζημίωση για τη ναζιστική κατοχή μετέδωσε το γερμανικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό αν η Γερμανία αρνηθεί να διευθετήσει το ζήτημα των αποζημιώσεων, η Αθήνα θα διερευνήσει τις νομικές δυνατότητες που έχει για να βγει από το αδιέξοδο: είτε να υποβάλει καταγγελία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είτε να απευθυνθεί στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Λονδίνου.

Μια άλλη επιλογή θα ήταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ασκήσει πίεση στη Γερμανία με την κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων στην Ελλάδα.

Το Spiegel σημειώνει ότι μέχρι στιγμής καμία ελληνική κυβέρνηση δεν το έκανε καθώς υπήρξε έντονη ανησυχία ότι ένα τέτοιο βήμα θα υπονόμευε τις σχέσεις με τη Γερμανία ως δανειστή και εμπορικό εταίρο και ενδεχομένως θα τρόμαζε τους Γερμανούς τουρίστες.

Το δημοσίευμα έρχεται μόλις δύο ημέρες αφότου η ελληνική Βουλή ψήφισε υπέρ της απαίτησης καταβολής αποζημιώσεων για τη γερμανική κατοχή.

Tags:
κατάσχεση, ψήφισμα, γερμανικές αποζημιώσεις, περιουσιακά στοιχεία, Κυβέρνηση, Παρθενώνας, spiegel, Γερμανία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK