01:27 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
κυρώσεις κατά της Ρωσίας από ΗΠΑ - Ε.Ε.

«Να παλέψουμε τις κυρώσεις, δημιουργώντας συστήματα που δεν θα μπορούν να ελέγξουν οι ΗΠΑ»

© Sputnik / Maxim Blinov
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο γνωστός δικηγόρος, Γιάννης Ραχιώτης, έδωσε το «παρών» στο διεθνές οικονομικό φόρουμ της Γιάλτας, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση υπό τον τίτλο «Κυρώσεις στον Κόσμο - Οι παγκόσμιες προκλήσεις».

Υπέρ της δημιουργίας εναλλακτικών συστημάτων, τα οποία δεν θα μπορούν να ελέγχουν οι Αμερικανοί, τάχθηκε ο δικηγόρος, Γιάννης Ραχιώτης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο διεθνές οικονομικό φόρουμ της Γιάλτας.

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση υπό τον τίτλο «Κυρώσεις στον Κόσμο — Οι παγκόσμιες προκλήσεις», ο Έλληνας συνήγορος υποστήριξε ότι «οι ΗΠΑ ελέγχουν τα τραπεζικά, χρηματοπιστωτικά και νομισματικά συστήματα».

«Επομένως, είναι απαραίτητο να παλέψουμε εναντίον του καθεστώτος των κυρώσεων, μέσω της δημιουργίας εναλλακτικών συστημάτων που δεν μπορούν να ελέγξουν οι Αμερικάνοι» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Τόνισε δε, ότι «οι κυρώσεις είναι ο απλός δρόμος για τη Δύση, καταστρέφουν μία συγκεκριμένη χώρα, προκαλούν κοινωνική δυσαρέσκεια και τελικώς, οδηγούν στον αποικισμό χωρίς τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων». «Οι κυρώσεις είναι πολύ ισχυρά όπλα» έσπευσε να προσθέσει.

Σημείωσε επιπλέον, ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα τρομακτικό μηχανισμό κυρώσεων, καθώς ελέγχουν πολύ σημαντικές διεθνείς δομές, όπως τα τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά συστήματα, το διαδίκτυο, παγκόσμιες πλατφόρμες, το σύστημα διεθνούς ασφάλισης και τα νομισματικά συστήματα.

«Είμαστε ανεξάρτητα, κυρίαρχα κράτη και επομένως, οι κυρώσεις θα πρέπει να καταπολεμούνται, να εξουδετερώνονται. Πρέπει να δημιουργηθούν παράλληλα, εναλλακτικά συστήματα, τα οποία θα βρίσκονται εκτός του ελέγχου των ΗΠΑ».

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, η Ρωσία πραγματοποιεί σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

«Αυτό που κάνει η Ρωσία και η Κίνα δεν ωφελεί μόνο τις ίδιες, αλλά βοηθάει και τα μικρά κράτη που μάχονται για την κυριαρχία τους. Βοηθάει τα έθνη που φοβούνται μήπως καταστούν μη ανεξάρτητα» κατέληξε ο κ. Ραχιώτης.

Το διεθνές οικονομικό φόρουμ της Γιάλτας διεξήχθη από την Πέμπτη έως το Σάββατο, με τη συμμετοχή 4.500 ανθρώπων από περίπου 100 διαφορετικές χώρες.

Σχετικά:

Ρωσία: Θα αντισταθούμε στις κυρώσεις των ΗΠΑ σε Κούβα και Βενεζουέλα
Λεμέρ: Η ΕΕ θα απαντήσει εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος των επενδύσεων στην Κούβα
Μαδούρο: Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ θα κάνουν τη Βενεζουέλα πιο δυνατή
Κυρώσεις των ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση του ISIS
Κυρώσεις σε 43 αξιωματούχους της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ο Καναδάς
Tags:
συνέδριο, κυρώσεις, Γιάννης Ραχιώτης, Γιάλτα, Κίνα, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK