ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής και επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται τη Μεγάλη Δευτέρα ο Αμερικανός Γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος υπογράφει την προτεινόμενη τροπολογία στη Γερουσία των ΗΠΑ για τις παραβιάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Το Αμερικανός Γερουσιαστής θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μενέντεζ είναι επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, και μαζί με τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή, Μαρκ Ρούμπιο, εισήγαγαν το επίμαχο νομοσχέδιο στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Σ' αυτό προβλέπεται η «υποχρέωση» του υπουργού Εξωτερικών να υποβάλλει λίστα στη Βουλή των Αντιπροσώπων με τον αριθμό των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και η άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Παράλληλα, το «Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο του 2019», όπως αποκαλείται επίσημα, εισάγει μια σειρά από πρωτοβουλίες, οι οποίες αποσκοπούν στο να ενισχύσουν την αμερικανική στήριξη στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Υπό αυτό το πρίσμα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των πολυμερών σχέσεων στους τομείς της ασφάλειας και της ενέργειας.

Σχετικά:

Νομοσχέδιο στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για τις παραβιάσεις σε Αιγαίο και Κύπρο
Ο Τραμπ στέλνει έκθεση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ
Αποστολάκης: Το δύσκολο δεν είναι να κάνεις πόλεμο, αλλά να μην κάνεις πόλεμο
Tags:
Νομοσχέδιο, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γερουσία ΗΠΑ, Αμερικανικό Κογκρέσο, Προκόπης Παυλόπουλος, Αιγαίο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK