09:11 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι δύο δήμαρχοι, Γιώργος Καμίνης και Δημήτρης Παπαστεργίου, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας επί των προγραμμάτων αναβάθμισης των πόλεων.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, με βασικό στόχο την επέκταση των «έξυπνων» προγραμμάτων που υλοποιούνται στο «Εμπορικό Τρίγωνο» του δήμου Αθηναίων.

Οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για προγράμματα που αναβαθμίζουν τα εμπορικά και ιστορικά κέντρα των πόλεων, με δράσεις πιλοτικές αλλά και «έξυπνες».

«Είναι χαρά μας να μοιραζόμαστε τεχνογνωσία με πόλεις όπως αυτή των Τρικάλων, προκειμένου να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση της ζωής των καταστηματαρχών, των κατοίκων και των επισκεπτών, όπως κάνουμε εμείς στο Εμπορικό Τρίγωνο, με την "έξυπνη" αποκομιδή απορριμμάτων μέσω SMS, του "έξυπνου" φωτισμού, αλλά και του σχεδιασμού που γίνεται από κοινού μεταξύ δήμου και πολιτών» σημείωσε ο κ. Καμίνης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι «Τρίκαλα και Αθήνα ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να ανταλλάξουν καλές πρακτικές για τα ιστορικά τους κέντρα».

«Η Αθήνα ξεκίνησε τις δράσεις και παρεμβάσεις της στο "Τρίγωνο", ενώ ο Δήμος Τρικκαίων προετοιμάζει τις δράσεις του για το παλιό εμπορικό κέντρο και με το πρόγραμμα των Ανοιχτών Κέντρων εμπορίου (Open Mall). Νέα συστήματα για την αποκομιδή των απορριμμάτων, πολιτικές για την αντιμετώπιση της άναρχης ανάπτυξης graffiti, έλεγχος κυκλοφορίας τροχοφόρων, δράσεις πολιτισμού και αρκετές ακόμη κοινές επιδιώξεις, αποτελούν μέρος του συμφώνου που υπογράψαμε» έσπευσε να προσθέσει.

Οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν, τέλος, στη διοργάνωση ερευνών και επιμορφωτικών δράσεων με στόχο την ενημέρωση, συμμετοχή και εκπαίδευση καταστηματαρχών, κατοίκων αλλά και επισκεπτών.

Σχετικά:

Spiegel: Η Αθήνα εξετάζει την κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων
Μεγάλη επιχειρηματική αποστολή στην Αγία Πετρούπολη ετοιμάζει η Αθήνα
Τούρκος πήδηξε τον φράχτη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα
Η περιπέτεια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Μετά από χρόνια βρήκε θέση στην Αθήνα
Τραγωδία στα Τρίκαλα, νεκρός 14χρονος που έπεσε από ταράτσα
Έρχονται νέα λεωφορεία χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα
Κατέληξε βρέφος από τα Τρίκαλα που είχε διαγνωσθεί με Η1Ν1
Tags:
συνεργασία, μνημόνιο συνεργασίας, πόλη, δήμος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, Τρίκαλα, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK