ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αδιανόητη χαρακτήρισε τη σε βάρος του κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, κατά την απολογία του στον ανακριτή.

Τις κατηγορίες σε βάρος του αντέκρουσε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αντέκρουσε ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος απολογήθηκε με υπόμνημα στον ανακριτή.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr και σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις δικηγόρων που κάνουν λόγο ότι ο ίδιος ο κ. Λυκουρέζος ζήτησε χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο για να βελτιώσει τη στάση του απέναντί του ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, στο υπόμνημα του ο ποινικολόγος αναφέρει ότι τα λεγόμενά τους βασίζονται σε επίκληση διηγήσεων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δεν ζει πια για να τα επιβεβαιώσει.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση από το 2014, ο κ. Λυκουρέζος απαντά στο υπόμνημά του, μεταξύ άλλων, ότι είναι «αδιανόητο ένας άνθρωπος του δικού μου επιπέδου  και της δικής μου διαδρομής, να έχω (κατά) δεχθεί να ενταχθώ ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διευθύνεται από αλλοδαπό κατάδικο για ειδεχθή εγκλήματα, για ένα εκ των οποίων είχα απόλυτη γνώση, ως πληρεξούσιος δικηγόρος πολιτικής αγωγής του Γ. Αντωνόπουλου».

Είπε επιπλέον ότι δεν γνώριζε κανένα από τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωση.

Στο ένταλμα του ανακριτή, αποδίδονται στους δύο δικηγόρους, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Θεόδωρο Παναγόπουλο, οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του επιχειρηματία Άρη Φλώρου, προσωρινά κρατούμενου για την υπόθεση της Energa.

Σημειώνεται ότι ήδη, για την υπόθεση της δράσης του εν λόγω κυκλώματος, έχουν βρεθεί στη φυλακή άλλοι δύο δικηγόροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαφία των φυλακών: Το κουβάρι της υπόθεσης, ποιες κατηγορίες αποδίδονται στον Λυκουρέζο

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για μία 45χρονη δικηγόρο που προέκυψε να έχει στενή σχέση με τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας», βαρυποινίτη αλβανικής υπηκοότητας και τον 65χρονο πρώην δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ, Γιώργο Αντωνόπουλο.

Σχετικά:

Στον ανακριτή Λυκουρέζος και Παναγόπουλος - Μαραθώνιες αναμένονται οι απολογίες
Tags:
ανακριτής, απολογία, μαφία των φυλακών, κατηγορούμενος, δικαστήριο, Δικαιοσύνη, Θεόδωρος Παναγόπουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK