21:22 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Η ρωσική σημαία

Πρεσβεία Ρωσίας: Τα μαθήματα ηθικής δεν είναι ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας;

© AFP 2019 / Kirill Kudryavtsev
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 40

«Αμερικανοί γερουσιαστές πάλι δίνουν σε άλλους μαθήματα ηθικής», αναφέρει σε μήνυμά της στα κοινωνικά δίκτυα η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, διερωτώμενη: «Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας;».

Στις αντιδράσεις από μέρους των ΗΠΑ απέναντι στην αγορά από την Τουρκία των S-400 αναφέρεται η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «κινήσεις εντυπωσιασμού», αφού όπως παρατηρεί η πώληση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας στην Άγκυρα «δεν στρέφεται εναντίον τρίτων».

Σε μήνυμά της στο Facebook και στον απόηχο της επίσκεψης του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ στην Ελλάδα, η ρωσική πρεσβεία σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Αμερικανοί γερουσιαστές πάλι δίνουν σε άλλους μαθήματα ηθικής, αυτή τη φορά με θέμα: ''Με ποιες χώρες να κάνεις φιλία και με ποιες όχι''. Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας;».

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Μενέντεζ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταφοράς αμερικανικών βάσεων από την Τουρκία στην Ελλάδα λόγω της αγοράς S-400, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μενέντεζ για βάσεις στην Τουρκία: Θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Ελλάδα ή αλλού (βίντεο)

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια του σύστηματος αεράμυνας S-400 τον Δεκέμβριο του 2017. Η Άγκυρα έχει διαμηνύσει ότι η υπόθεση έχει κλείσει, με τις ΗΠΑ να προχωρούν, πριν από λίγο διάστημα, στο «πάγωμα» της παράδοσης εξοπλισμού που σχετίζεται με τα F-35 στην Τουρκία.

«Ο πραγματικός στόχος των ΗΠΑ δεν είναι να μην αποκτήσει η Τουρκία σύγχρονα μέσα αεράμυνας, αλλά να τα πάρει η Άγκυρα από την Αμερική (Patriot, F-35). Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα παρά κινήσεις εντυπωσιασμού», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά της η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα. 

Και συμπληρώνει: «Η Ρωσία, παρά τις παράνομες κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, παραμένει ανοιχτή στη διεύρυνση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα.

Η πώληση στην Τουρκία των S-400 δεν στρέφεται εναντίον τρίτων.

Οι ρωσικές θέσεις για την περιοχή παραμένουν αμετάβλητες: υπέρ του Διεθνούς Δικαίου και κατά των ενεργειών που προκαλούν ένταση. Τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας η Ρωσία, σε αντίθεση με κάποιες άλλες χώρες, θεωρεί θεμελιώδους σημασίας για επίλυση κάθε είδους διαφοράς».

Tags:
F-35, S-400, Πρεσβεία της Ρωσίας, Μπομπ Μενέντεζ, Ελλάδα, ΗΠΑ, Τουρκία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK