12:24 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του άνδρα για απάτη κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος ενός άνδρα από τη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος πραγματοποιούσε διαδικτυακές συναλλαγές με την πιστωτική κάρτα ενός τρίτου προσώπου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία άνδρα, ο οποίος διαπίστωσε χρώσεις στην πιστωτική του κάρτα για διαδικτυακές αγορές που δεν είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος.

Το προανακριτικό υλικό τέθηκε υπ' όψιν της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία παράγγειλε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την ψηφιακή — διαδικτυακή έρευνα και την προκαταρκτική εξέταση, διαπιστώθηκε η εμπλοκή Έλληνα υπηκόου, ο οποίος υπέκλεψε τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του θύματος και στη συνέχεια πραγματοποίησε 53 διαδικτυακές συναλλαγές, αξίας περίπου 1.000 ευρώ.

Tags:
προκαταρκτική εξέταση, απάτη, ηλεκτρονική απάτη, σύλληψη, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομία, Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βόρεια Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK