13:40 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μάρκο Μπόλαρη θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου προκειμένου να το μεταφέρει στην Ελλάδα.

Με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Μπόλαρη, έφτασε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ η ελληνική αποστολή που θα παραστεί στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και στη συνέχεια θα παραλάβει το Φως και θα το μεταφέρει στην Ελλάδα.

Την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο, στις 8:30 το πρωί του Μ. Σαββάτου, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Ισραήλ, Ηλίας Ηλιάδης, και ο γενικός πρόξενος Ιεροσολύμων Χρήστος Σοφιανόπουλος, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Στη συνέχεια, η αποστολή αναχώρησε για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων όπου και επισκέπτεται το Ελληνορθόδο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πριν μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή αφής του Αγίου Φωτός.

Μετά τη λήξη της τελετής, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι, η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Πατριαρχείο για την τελετή παραλαβή του Αγίου Φωτός. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' θα παραδώσει το Άγιο Φως στον κ. Μπόλαρη, ενώ σε ειδικό φανάρι θα το μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Δαμιανός.

Σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό, το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στις 16:45 και αναμένεται να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 18:30. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή υποδοχής, με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί ακολούθως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο κι από εκεί θα «ταξιδέψει» σε όλη την Ελλάδα με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express.

Την ελληνική αντιπροσωπεία στην Ιερουσαλήμ απαρτίζουν εκτός του κ. Μπόλαρη, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, κ. Δαμιανός και ο βοηθός του Έξαρχου του Παναγίου Τάφου, Γεώργιος Αποστολακίδης. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης οι βουλευτές Γεωργία Γιαννιά και Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ως εκπρόσωποι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Μπούρας Αθανάσιος.

Tags:
Πάσχα, χριστιανός, χριστιανισμός, Άγιο Φως, Μάρκος Μπόλαρης, Ελευσίνα, Ελλάδα, Ιεροσόλυμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK