03:48 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Άγιο Φως

Κατέβηκε από το αεροπλάνο ο μητροπολίτης Μεσογαίας μετά την αλλαγή διαδρομής του Αγ. Φωτός

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
1 0 0
Βρείτε μας

Την ενόχλησή του για την απόφαση να οριστεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας ως σημείο υποδοχής του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, αντί για τον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», εξέφρασε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, τονίζοντας πως κατέβηκε από το αεροπλάνο προτού αυτό αναχωρήσει για τους Αγίους Τόπους.

Για εμπαιγμό έκανε λόγο ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση να οριστεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας ως σημείο υποδοχής του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, αντί για τον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μιλώντας στον ant1news.gr, σημείωσε ότι μπήκε αρχικά στο αεροπλάνο το οποίο θα μετέβαινε στους Αγίους Τόπους, όπου του ανακοινώθηκε ότι η τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα δεν θα πραγματοποιηθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά στην Ελευσίνα.

«Όταν ρώτησα γιατί γίνεται αυτό ο υπουργός είπε "δεν ξέρω". Όταν ρώτησα γιατί δεν μας ειδοποιήσατε και μας το λέτε την τελευταία στιγμή πάλι μου είπε "δεν ξέρω"», σημείωσε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ο οποίος κατέβηκε από το αεροπλάνο.

Διερωτήθηκε, δε, «ποιος κοινός νους μπορεί να το καταλάβει αυτό;» και συμπλήρωσε: «Θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός με αυτό τον τρόπο. Το θεωρώ εμπαιγμό και γύρισα πίσω».

Ο ίδιος σημείωσε ότι του είχε στείλει επιστολή ο Μάρκος Μπόλαρης και του είχε ζητήσει να ετοιμάσει υποδοχή για το Άγιο Φως στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, το Άγιο Φως επρόκειτο να φτάσει στην Ελλάδα στις 18.30, ωστόσο τελικώς αφίχθη στις 20.20.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε με τιμές αρχηγού κράτους.

Σχετικά:

Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως (Βίντεο)
Με καθυστέρηση το Άγιο Φως στην Ελλάδα
Tags:
Άγιο Φως, μητροπολίτης, Εκκλησία, Μάρκος Μπόλαρης, Ελευσίνα, Ελλάδα, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK