10:08 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Οι ευχές του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για «πραγματικό Πάσχα» και «εσωτερική Ανάσταση»

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δίνει τις ευχές του για το Πάσχα και αφηγείται μια ιστορία από τη ζωή του Ιησού για να απαντήσει στο ερώτημα, τι πρέπει να κάνει ένας Χριστιανός για να αντιμετωπίσει δυσκολίες και πειρασμούς.

Τις ευχές του για ένα «πραγματικό Πάσχα» με «εσωτερική Ανάσταση» εκφράζει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο αρχιεπίσκοπος εύχεται «εσωτερική Ανάσταση πρώτα από όλα, που είναι για τον καθέναν άνθρωπο χωριστά και συγχρόνως για όλους τους ανθρώπους».

«Να είναι Πάσχα, δηλαδή να είναι ένα πέρασμα —εβραϊκή λέξη το Πάσχα-, καθότι πέρασαν από την Αίγυπτο στην πατρίδα τους, έφυγαν από τη σκλαβιά στην ελευθερία, από το σκοτάδι στο φως, από τον θάνατο στη ζωή. Είναι αυτά που θέλουμε όλη μας τη ζωή μας να έχουμε», συμπληρώνει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Ο ίδιος ζητάει «να έχουμε κι εμείς ένα τέτοιο πέρασμα στα καθημερινά μας προβλήματα, ένα τέτοιο Πάσχα να κάνουμε φέτος».

Ερωτηθείς τι πρέπει να κάνει ένας Χριστιανός για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τους πειρασμούς, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επιλέγει να παραθέσει μια ιστορία από τη ζωή του Ιησού:

«Είναι παλιό το πρόβλημα. Συνάντησε κάποιος τον Χριστό μας και του είπε ''ξέρετε, εγώ θέλω να ζήσω, να χαρώ και θα ήθελα να μου πείτε ποιο είναι το νόημα της ζωής''. Και ο Χριστός του απάντησε πως είναι απλό: ''Πρώτα θα αγαπήσεις τον Θεό με όλη σου τη δύναμη και τον συνάνθρωπο σαν να είσαι εσύ ο ίδιος, όπως τον εαυτό σου''. Του φάνηκε, όμως, ότι δεν επείσθη και τότε ο Κύριος επανέλαβε: ''Μέσα σε αυτές τις δύο εντολές κρύβεται το νόημα όλης της ζωής''».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε, επίσης, τη χαρά του για τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας στον Ωρωπό στις 23 Μαΐου, καθώς και για τα εγκαίνια που θα ακολουθήσουν τον Ιούνιο ενός  Κέντρου για παιδιά αυτιστικά και παιδιά με νοητική υστέρηση, στον Βαρνάβα.

«Ως Εκκλησία, πέρα από τη ζωή που δίδουμε μέσα από τα Μυστήρια, προσφέρουμε ανακούφιση και φροντίδα σε ανθρώπους που βιώνουν ιδιαίτερες δυσκολίες», επισημαίνει.

Tags:
Πάσχα, ανάσταση, Εκκλησία της Ελλάδος, Ιησούς Χριστός, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK