19:09 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ευρωεκλογές 2019 (265)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι κρατούμενοι θα προσέρχονται στο εκλογικό τμήμα ένας - ένας και όχι κατά ομάδες, με τη συνοδεία σωφρονιστικού υπαλλήλου έως την είσοδο του εκλογικού τμήματος.

Τις προϋποθέσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των κρατουμένων σε όλες τις φυλακές της χώρας στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου καθορίζει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ο διευθυντής κάθε φυλακής θα επιλέξει τον καταλληλότερο, κατά την κρίση του, χώρο εντός του καταστήματος κράτησης, στον οποίο θα τοποθετηθούν οι κάλπες για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας των εκλογέων-κρατουμένων.

Πρόεδροι εφορευτικών επιτροπών σε κάθε εκλογικό τμήμα φυλακής διορίζονται, κατά προτίμηση, εισαγγελικοί λειτουργοί και ως μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα κληρωθούν εκλογείς του Δήμου στα όρια του οποίου υπάγεται η κάθε φυλακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πού ψηφίζεις: Έτοιμη η πλατφόρμα για τις εκλογές

Για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας και την τήρηση της τάξης στα καταστήματα κράτησης, όπου ψηφίζουν περισσότεροι από 30 κρατούμενοι, ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, σε συνεργασία με τον διευθυντή της φυλακής, μπορεί να καταρτίσει την προηγούμενη της ημέρας της ψηφοφορίας πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο οι κρατούμενοι θα χωρίζονται σε ομάδες, είτε κατά πτέρυγα της φυλακής είτε αλφαβητικά. Επίσης, μπορεί να καθορίζουν και το χρόνο προσέλευσης των εκλογέων-κρατουμένων κάθε ομάδας.

Οι κρατούμενοι θα προσέρχονται στο εκλογικό τμήμα ένας — ένας και όχι κατά ομάδες, με τη συνοδεία σωφρονιστικού υπαλλήλου έως την είσοδο του εκλογικού τμήματος. Από εκεί και πέρα οι κρατούμενοι εισέρχονται στο εκλογικό τμήμα και χωρίς καμία συνοδεία, ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Εξερχόμενοι, επιστρέφουν στο χώρο κράτησής τους με τη συνοδεία και πάλι σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Θέμα:
Ευρωεκλογές 2019 (265)
Tags:
ψήφος, κρατούμενοι, φυλακές, ευρωεκλογές 2019, ευρωεκλογές, υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, Αλέξης Χαρίτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK