03:18 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Πρωτομαγιά με συλλαλητήρια από συνδικαλιστικές οργανώσεις

© Sputnik / Kostis Ntantamis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς απευθύνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αναλυτικά οι συγκεντρώσεις των εργατικών οργανώσεων σήμερα, Πρωτομαγιά.

Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται η χώρα σήμερα Τετάρτη, ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καλούν για συμμετοχή σε συλλαλητήρια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αρκετές άλλες πόλεις.

Ειδικότερα, στην Αθήνα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στις συγκεντρώσεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί και στη μετέπειτα πορεία προς τη Βουλή. Μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30, το ΠΑΜΕ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Στις 10.30 επίσης η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί σε συγκέντρωση στο Μουσείο και το ΜΕΤΑ στις 11.00 στο Πολυτεχνείο.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους σε απεργία και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις του, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση, την ίδια ώρα, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ανάλογες απεργιακές κινητοποιήσεις διοργανώνουν οι διάφορες τοπικές εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά και το ΠΑΜΕ σε διάφορες πόλεις της χώρας.

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο, αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του οκτάωρου, την κοινωνική ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, κ.ά.. Στη χώρα μας, τα τελευταία 10 χρόνια, ο κόσμος της εργασίας, οι μη προνομιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες, βίωσαν με εφιαλτικό τρόπο τις μνημονιακές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων, που οδήγησαν το 40% του πληθυσμού στην απόλυτη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ο φετινός εορτασμός για εμάς τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες, πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για ενωτικούς αγώνες, με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Τέλος, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει με σύνθημα «Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση & τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους — Με σωματεία εργατών όχι των κυβερνήσεων & των εργοδοτών»

Tags:
κινητοποιήσεις, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Θεσσαλονίκη, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK