06:57 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Κλειστός δρόμος

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη μεταφορά μεταναστών

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών που φέρονται να εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μεταφοράς και προώθησης παράτυπων μεταναστών προχώρησε η αστυνομία τις τελευταίες 24 ώρες.

Δύο αλλοδαπούς συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές το τελευταίο εικοσιτετράωρο που φέρονται να έχουν σχέση με δύο ξεχωριστές περιπτώσεις μεταφοράς και προώθησης παράτυπων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα 18 ετών από το Αφγανιστάν, που εγκατέλειψε το όχημά του και επιχείρησε να διαφύγει πεζός όταν δεν συμμορφώθηκε με σήμα της αστυνομίας να σταματήσει.

Ο 18χρονος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα οκτώ αλλοδαπούς που στερούνταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι οκτώ αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου καταβάλλοντας χρηματικό ποσό.

Λίγο αργότερα, στο ύψος του κόμβου Προφήτη, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν υπήκοο Πακιστάν, 32 ετών ο οποίος είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου και αποβίβαζε επτά παράτυπους μετανάστες.

Όταν κατάλαβε την παρουσία αστυνομικών, ο συλληφθείς προσπάθησε να διαφύγει.

Οι επτά μετανάστες εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια την ίδια ημέρα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αντίστασης και απείθειας.

Tags:
μετανάστες, μεταφορά, αλλοδαπός, σύλληψη, αστυνομία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK