20:39 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Αν δεν αλλάξουν όλα, είναι σαφές ότι το έθιμο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σταματάει εδώ», τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, αναφερόμενος στο έθιμο του σαϊτοπολέμου.

Το τέλος του εθίμου του σαϊτοπολέμου, εάν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μετά τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη. 

Ο ίδιος μιλώντας στο One Channel, κάνοντας λόγο για ένα συντριπτικό γεγονός, επεσήμανε ότι μετά τον θάνατό του δεν μπορεί να είναι ίδια τα πράγματα. Κι αν δεν αλλάξουν όλα, είναι σαφές ότι το έθιμο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση».

«Ο θάνατος είναι μια καμπή» για το έθιμο αυτό που διαρκεί εδώ και 200 χρόνια, όπως είπε ο ίδιος, μεταξύ άλλων. 

Σημειώνεται, ότι ο 53χρονος εικονολήπτης χτυπήθηκε από σαΐτα, ενώ κάλυπτε το έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα την Κυριακή του Πάσχα.

Την Παρασκευή αναμένεται να βρεθούν ενώπιων της Δικαιοσύνης οι επτά κατηγορούμενοι για τον θάνατο του εικονολήπτη. Όλοι οι κατηγορούμενοι, αφέθηκαν ελεύθεροι και αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Tags:
σαΐτα, σαϊτοπόλεμος, Καλαμάτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK