01:25 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη»

Σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά από νέα απόρριψη αιτήματος για άδεια

© AFP 2019 / Louisa Gouliamaki
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Απεργία πείνας ξεκινά ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά από την άρνηση του Εισαγγελέα των φυλακών στην άδειά του. Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε λάβει χώρα η πρώτη άρνηση για την άδειά του.

Απεργία πείνας ξεκίνησε σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την διαφωνία του εισαγγελέα των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου να του χορηγηθεί άδεια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει λάβει ήδη έξι άδειες, διήμερες ή τετραήμερες. Τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε αντιμέτωπος με την πρώτη άρνηση για την άδειά του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μευαδίδει το ΑΜΠΕ, διαφώνησε με τον διευθυντή και την κοινωνική λειτουργό της φυλακής, εξέλιξη που οδηγεί την απόφαση για την άδεια του πολυισοβίτη της 17 Νοέμβρη, στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο οπότε και τελικά δεν εγκρίθηκε η αίτηση του Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας αν και αναγνώρισε στη συνομιλία με τον κρατούμενο και την δικηγόρο του, ότι έχει τις τυπικές προϋποθέσεις για να την πάρει, εντούτοις επικαλέστηκε λόγους ουσίας. Ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να αναφέρθηκε, στη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του, εκφράζοντας έντονο προβληματισμό για το νόημά της.

Από την πλευρά του κρατουμένου, που ήταν παρών στο Συμβούλιο της φυλακής, φέρεται να προβλήθηκε ο ισχυρισμός πως η δήλωση αυτή έχει παρερμηνευθεί καθώς το νόημα της αφορούσε την απεργία πείνας που θα ξεκινούσε πριν από ένα χρόνο όταν δεν υπήρχε απάντηση στο αίτημά του για άδεια.

Tags:
άδεια, απεργία πείνας, 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK