23:41 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Σχολική αίθουσα

Σε ποια μαθήματα θα εξεταστούν οι μαθητές Λυκείου στο τέλος της χρονιάς

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τα μαθήματα, στα οποία αναμένεται να εξεταστούν γραπτώς οι μαθητές του Λυκείου στις προαγωγικές/απολυτήριες εξετάσεις, καθορίζει υπουργική απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας.

Υπουργική απόφαση που ρυθμίζει τα θέματα αξιολόγησης στο Λύκειο και συγκεκριμένα τις προαγωγικές/απολυτήριες εξετάσεις εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. 

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του, ότι για λόγους απλοποίησης των διαδικασιών, θέματα αξιολόγησης Λυκείου ρυθμίζονται πλέον με υπουργική απόφαση.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των προαγωγικών/απολυτηρίων εξετάσεων Γενικών Λυκείων, Ημερησίων και Εσπερινών, τα μαθήματα που ανήκουν εξετάζονται γραπτώς είναι τα εξής:

Για την Α' Λυκείου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική Λογοτεχνία (σε τρίωρη συνεξέταση), Άλγεβρα, Γεωμετρία, Ιστορία, Φυσική, Χημεία, Πολιτική Παιδεία.

Για Β' Ημερησίου και Γ' Εσπερινού Λυκείου: Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική Λογοτεχνία (σε τρίωρη συνεξέταση), Ιστορία, Βιολογία, Άλγεβρα για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών ή Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία (μόνο για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών).

Αναφορικά με τα Μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού για Γ' ημερησίου και Δ' Εσπερινού Λυκείου: Νεοελληνική Γλώσσα και Νεοελληνική Λογοτεχνία (σε τρίωρη συνεξέταση), Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία, Βιολογία.

Tags:
εξετάσεις, μαθήματα, Λύκειο, σχολείο, μαθητές, Υπουργείο Παιδείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK