22:41 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Δεν είναι περισσότεροι από 100 οι προερχόμενοι από περιοχές ελέγχου της ISIS που προσπάθησαν να περάσουν από τα ελληνικά νησιά, μετά την πτώση της Οργάνωσης», δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας στο ραδιοσταθμό News 24/7.

Οι ύποπτοι για τζιχαντισμό, βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση, οι περισσότεροι δεν είναι πλέον στα προαναχωρησιακά κέντρα, επισήμανε στο ραδιόφωνο News 24/7, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Ο Δημήτρης Βίτσας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τις ροές από την Τουρκία και για τις συρράξεις στη Γάζα και στη Λιβύη, υπογραμμίζοντας τον ειρηνευτικό ρόλο που πρέπει να παίξει η ΕΕ.

Όπως αποκάλυψε, ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης έχει γίνει για 90 έως 100.000 μετανάστες, ενώ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της μετεγκατάστασης των προσφύγων — αναλογικά — σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Πρότεινε μάλιστα, το νέο μεσοπρόθεσμο της ΕΕ, που συζητείται το Σεπτέμβριο, και η κατανομή των χρημάτων, να συνδεθούν με τη στάση που κρατάει κάθε χώρα στο προσφυγικό και σε άλλα κρίσιμα κοινωνικά θέματα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εξήρε τη μεγάλη προσπάθεια του Δημήτρη Αβραμόπουλου από τη θέση του αρμόδιου Επιτρόπου για το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι «είναι ένας από τους 10 έως 20 ανθρώπους στην Ευρώπη που κράτησαν τόσο καλή στάση».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή, ώστε ο Επίτροπος που θα τον αντικαταστήσει να μην προέρχεται από αντιμεταναστευτική κυβέρνηση, ενώ σημείωσε πως η Αθήνα θα πρέπει να δώσει μεγάλη σημασία στο θέμα αυτό.

Παράλληλα, δήλωσε πως θεωρεί απαράδεκτο να συνδεθεί τυχόν ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με το προσφυγικό και με την χρησιμοποίηση ανθρώπων, όπως είπε, για πολιτικές επιδιώξεις, κάτι που, όπως αποκάλυψε, συζήτησε σε πρόσφατη συνομιλία του με τον Τούρκο ομόλογό του, ο οποίος συμφώνησε μαζί του.

Ο Δημήτρης Βίτσας κάλεσε τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, αν θέλουν, να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ ως σοσιαλιστική συνιστώσα, ενώ κάλυψε απολύτως τον Παύλο Πολάκη, αν και, όπως είπε, λέει σωστά πράγματα με λάθος φράσεις.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής άσκησε σκληρή κριτική στο ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη, υπό την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά και των γύρω από αυτήν, έχει διαλέξει πλευρά, τη ΝΔ, αν και αυτό δεν είναι σύμφωνο με την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, αλλά έχει ως στόχο να δικαιωθεί η στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, με την συγκυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Δ. Βίτσας άσκησε κριτική και στο ΚΚΕ, δηλώνοντας: «Ας ξανακοιτάξουν την πολιτική τους, υπάρχουν ακόμη περιθώρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Tags:
μετανάστευση, μετανάστες, Δημήτρης Βίτσας, Λωρίδα της Γάζας, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK