22:26 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθούν για τελευταία χρονιά με το υπάρχον σύστημα καθώς τίθεται σε εφαρμογή το νέο σύστημα εισαγωγής.

Η τελευταία χρονιά των Πανελλαδικών πλησιάζει στο τέλος της και μένει πλέον ένας μήνας για την έναρξη των εξετάσεων.

Από του χρόνου σύμφωνα με το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, θα υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής σε ορισμένες σχολές χωρίς Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι Ομάδες Προσανατολισμού θα είναι τέσσερις ενώ θα διεξάγονται εξετάσεις για το απολυτήριο σε ομάδες σχολείων.

Φέτος, οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 6 και 7 Ιουνίου, για τα Επαγγελματικά και τα Γενικά Λύκεια, αντίστοιχα, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα, Νέα Ελληνική Γλώσσα, Γενική Παιδεία), την Παρασκευή 7 Ιουνίου και στη συνέχεια, τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού.

Στις 10 Ιουνίου θα εξεταστούν στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και τα Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). 

Στις 12 Ιουνίου στην Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στις 14 Ιουνίου στα Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στις 18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Αναφορικά με τα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν αρχικά στις 6 Ιουνίου στα Νέα Ελληνικά και στις 8 Ιουνίου στα Μαθηματικά ('Αλγεβρα). Από τις 11 έως και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Η ώρα έναρξης της εξέτασης θα είναι 8:30, με τους υποψηφίους να πρέπει να έχουν προσέλθει στην αίθουσα εξέτασης μέχρι τις 8:00.

Η διάρκεια εξέτασης για το κάθε μάθημα είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» (ΕΠΑΛ), που θα είναι τέσσερις ώρες.

Tags:
μαθήματα, εξετάσεις, σχολεία, μαθητές, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019, Πανελλήνιες 2019, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK