19:53 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έναν ιδιαίτερα ευχάριστο τρόπο αλλά και πρωτότυπο βρήκαν το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και η Πανελλήνια Ένωση Scrabble για να μάθουν ελληνικά στα ελληνόπουλα της ομογένειας.

Με Scrabble μαθαίνουν ελληνικά τα παιδιά στα σχολεία της ελληνικής ομογένειας, συνδυάζοντας έτσι το παιχνίδι με τη μάθηση.

Πρόκειται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για μια πρωτοβουλία του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και της Πανελλήνιας Ένωσης Scrabble.

«Η εισαγωγή του Scrabble στα σχολεία της Ομογένειας και όχι μόνο είναι η εισαγωγή του παιχνιδιού στη μάθηση. Παίζοντας τα παιδιά μαθαίνουν το λεξιλόγιο της νέας ελληνικής και δίνουν την αφορμή με τις απορίες τους στον δάσκαλο να τους εξηγήσει φαινόμενα γλωσσικά, που έχουν να κάνουν με το λεξιλόγιο, τη γραμματική και τη σύνταξη της Νέας Ελληνικής. Ευελπιστούμε σε μια μαζική εμπλοκή των μαθητών και των δασκάλων, που όταν θα βρίσκονται για τα μαθήματά τους θα μπορούν και να παίξουν και μέσα στην ώρα και έξω από την ώρα της διδασκαλίας. Είναι η μάθηση μέσα από το παιχνίδι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΓ, καθηγητής Ιωάννης Καζάζης.

Έτσι το ΚΕΓ ενέταξε το ελληνικό Scrabble στην ψηφιακή εργαλειοθήκη του, την ΠΥΛΗ για την Ελληνική Γλώσσα www.greek-language.gr, ώστε να ενθαρρύνει τη διάδοσή του ανά την υφήλιο.

Η Πανελλήνια Ένωση Scrabble θα παρέχει στους ενδιαφερομένους κάθε διευκόλυνση για την οργάνωση και διεξαγωγή του παιχνιδιού ενώ το ΚΕΓ θα παρέχει προς την Πανελλήνια Ένωση Scrabble την επιστημονική του συνδρομή πάνω σε ζητήματα ορθογραφικής παγίωσης για τη συμπλήρωση του «Πίνακα Αποδεκτών Λέξεων».

Tags:
σχολεία, ομογένεια, Έλληνες, επιτραπέζιο παιχνίδι, παιχνίδι, Scrabble, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK